hu en
2010. Március 31. 18:08  -  Wéninger Ákos
Budapest Honvéd - Videoton FC 1-1 (0-1)

Ahogy azt a Ligakupában megszokhattuk, gyér érdeklődés mellett kezdődött a mérkőzés.

A Vidi az első perctől kezdve irányította a játékot, és még az első negyedóra lejárta előtt Lelkes szép egyéni teljesítményét követően megszerezte a vezetést.

A gólt követő percekben a Honvéd eggyel nagyobb „sebességbe” kapcsolt, de a Vidi fiatal játékosainak nem okozott gondot tartani a ritmust a vendéglátókkal. Az első játékrész derekán egyenlíthetett volna a Honvéd, de Palásthy 7 méterről nem tudott gólt lőni az üres kapuba. A félidő vége előtt még Bojtor előtt adódott egy nagy helyzet, de Tujvel remek védéssel óvta meg kapuját a góltól. A játék képe alapján teljesen megérdemelten vezetett 45 perc után a Vidi.

A második játékrészből 10 perc sem telt el, amikor Sötét utolsó emberként enyhén meglökte ellenfelét, aki gólhelyzetben volt, így – bár nem történt súlyos szabálytalanság – jogosnak nevezhető az a piros lap, amit a játékvezető felmutatott a Vidi játékosának. Az emberelőnyben játszó hazaiak egyre többet támadtak, és a 73. percben a második félidei mezőnyfölényük góllá érett, igaz ehhez kellett védelmünk asszisztálása is. Egy jobb oldali szabadrúgást követően szerzett gólt Palásthy 2 méterről. Az utolsó negyedórában a Honvéd állt közelebb a győzelem megszerzéséhez, egy szabadrúgásuk például a kapufán csattant, de újabb gólt nem sikerült szerezniük. A Vidi rövid időn belül harmadik alkalommal szerepelt a Honvéd vendégeként, és ezúttal is 1 pontot sikerült elhozni a Bozsik József Stadionból.

A döntetlen egyben azt is jelenti, hogy a DVSC-TEVA matematikailag is megnyerte a csoportot, és bejutott a döntőbe.

CÍMKÉK
mérkőzés idegenbeli döntetlen 2009-2010 Ligakupa Budapest Honvéd FC - Videoton FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek