hu en
2011. Április 01. 14:50  -  Dénes András
A Vidi U17 "csoporttársai" a Puskás Suzuki Kupán: Fradi, Real

Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián tartotta meg a PFLA és a főtámogató Magyar Suzuki Rt. a 2011-es Puskás Suzuki Kupa sorsolását.

A hagyományosan Puskás Ferenc születésnapján szervezett eseményen kiderült, az április 22-én, pénteken kezdődő U17-es, nemzetközi tornán a házigazda Videoton-Puskás Akadémia, valamint a Ferencváros és a Real Madrid játszik majd az A-csoportban, a címvédő Budapest Honvéd (Magyar Futball Akadémia), a Panathinaikosz és az újonc, konstancai Hagi Akadémia pedig a B-jelű hármasban. A döntőt, és a helyosztókat - ez is hagyomány -, Húsvét hétfőjén, a Sóstói Stadionban, Székesfehérváron vívják majd a csapatok.

A sajtótájékoztatóval egybekötött sorsoláson, Mészáros Lőrinc, az akadémiát működtető alapítvány kuratóriumi elnöke – megható gesztusként – valamennyi növendékük által aláírt, Puskás Ferenc arcképével ékesített nemzeti zászlót nyújtott át Urbán Lászlónak, a Magyar Szuzuki Zrt. vezérigazgató-helyettesének, kérve juttassa el Japánba a zászlót, és a Puskás Akadémia növendékeinek együttérzését a szigetországot ért természeti katasztrófa áldozatainak.

Szintén a rendezvényen írta alá Kovács Ferenc, a Videoton FC tiszteletbeli elnöke, valamint Emilio Butragueno, a Real Madrid intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója a felcsúti „Real Tanoda”, a madridi csodaklub által támogatott, Spanyolorszáégon kívül elsőként létrehozott, a hátrányos helyzetű gyerekek esélyegyenlőségét segítő szociális sportiskola megalapítását deklaráló nyilatkozatot.

(A "Real Tanodáról", Emilio Butragueno gondolatairól hamarosan hosszabb anyagot is olvashatnak honlapunk látogatói.)
 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek