hu en
2018. Október 04. 22:30  -  Molvidi.hu   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
A Vidi helytállt Londonban, de a Chelsea 1-0-ra győzött

Csapatunk a 70. percig tartotta magát, sőt több lehetőségünk is volt, azonban Morata találata eldöntötte a mérkőzést. A vendégszektorból 1300 néző biztatta az első perctől az utolsóig együttesünket.

Ahhoz képest, hogy a Vidi szerda esti londoni edzését és sajtótájékoztatóját visszafogott érdeklődés kísérte, a csütörtöki Európa Liga-találkozóra megteltek a Stamford Bridge lelátói. A stadion dél-keleti csücskében kialakított vendégszektorban pedig 1300 magyar szurkoló buzdította a csapatot már a kezdés előttől - végig a mérkőzésen. A Vidi-drukkerek egyébként már reggel 10 órakor elkezdtek gyülekezni a Chelsea stadionjától körülbelül 10-15 percre lévő hotel előtt, ahol 11 órától lehetett beváltani a vouchereket belépőjegyre. A nap folyamán aztán London több részén piros-kékbe öltözött vidisták tűntek fel, akik jó hangulatban várták az esti összecsapást. A stadion környéki pubokban pedig a helyi drukkerek is az esti mérkőzésről beszélgettek, sőt az idősebbek azzal is tisztában voltak, hogy a székesfehérvári futballcsapat több mint 30 évvel ezelőtt már ejtett ki angol együttest az UEFA-Kupából. 

Maurizio Sarri kezdője azt mutatta, hogy betartja szerdai ígéretét és komolyan veszi a meccset az olasz mester, ott volt ugyanis a pályán Fabregas, Morata, Kovacic, Pedro és Willian is a legnagyobb sztárok közül. Nálunk annyi meglepetést okozott Marko Nikolics, hogy Kovács István ezúttal a padon kezdett. A léptékekről talán elég annyi, hogy a londoni együttes kezdő tizenegye 41-szer ér többet, mint a Vidié - a transfermarkt.de oldal számai szerint...

A focit azonban nem számok játsszák, ez megint bebizonyosodott a következő 90+3 percben, csapatunk ugyanis remekül helytállt a világ egyik legobb gárdája ellen.

Ahogy az várható volt, a hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, és ugyan sorra vezették a támadásokat, remekül járatták a labdát, a kapunkig nem igazán sikerült eljutniuk. Mi viszont az első támadásunkból veszélyeztettünk, egy szöglet után Juhász fejesét Emerson fejelte ki Kepa kezéből és a gólvonal elől. A második sarokrúgást követően újra Juhászt találta meg a labda, csapatkapitányunk ezúttal jobban tette volna, ha nem fejeli le a labdát, ugyanis a mögötte Stopira nagy helyzetben érkezett. Magasabb fokozatra kapcsoltak a kékek, előbb Kovacic, aztán Morata, majd Emerson lőtt kapu mellé. Pedro gyenge próbálkozását Tujvel hárította, és továbbra is a mi térfelünkön folyt a játék. Néhányszor léptük át a felezővonalat, de akkor rendre veszélyeztettünk, előbb Fiola tizenhatoson belül bemutatott cselei borzolták a londoniak idegeit, majd Nego pillanatai következtek: a 40. percben egy csellel félig megkerülte Christensent és végül el is pöckölte a labdát ziccerben, de az kapu mellé ment. A 43. percben pedig kicselezte a tizenhatoson belül Emersont és 7 méterről, ballal lőni próbált, de nem találta el jól, és az angolok kapusa megszerezte a játékszert. A két Nego-helyzet között Huszti ugratta ki Nikolovot, akit a tizenhatos vonalán felrúgtak, ám a játékvezető nem ítélt semmit. Szünetre 0-0-val vonultak a felek, nem sokan számítottak erre az eredményre. 

A második félidő óriási Vidi-helyzettel kezdődött: Nikolov beadása Negot találta meg, aki előbb lefejelte a labdát, majd a visszapattanót 14 méterről kapura lőtte, hatalmas védést mutatott be a Chelsea kapusa. Ebben a játékrészben már nem tudott a hazai együttes akkora nyomást helyezni csapatunkra, mint amekkorát az első félidőben, de természetesen így is főként a mi térfelünkön zajlott a játék. Az áttörést a 70. perc hozta meg, ekkor Fábregas emelt Willianhoz, aki megcsúsztatta a labdát, Morata pedig közelről lőtt a kapunkba (1-0). 

A 72. percben Hazard cselezett, Barkley estében lőtt, Hadzic azonban blokkolta a gólba tartó lövést. Négy perc elteltével ismét Barkley volt veszélyes a kapunkra, fejjel csúsztatott meg egy beadást, a labda pedig a felső lécen csattant. Hét perccel a rendes játékidő vége előtt Scsepovics indította Kovácsot, aki belépett a tizenhatoson belülre és 8 méterről, laposan lőtt, Kepa óriási bravúrral védett, Hodzic pedig centikkel lemaradt a kipattanóról. Nem telt el két perc, és Kovács szerzett labdát, majd Pátkai passzolt Negohoz, aki megindult és 24 méterről lőtt, de kissé pontatlanul. Az utolsó pecekben az eredmény már sajnos nem változott, és ahogy 1985-ben Manchesterben, ezúttal is 1-0-ás vereséget szenvedett Angliában a Vidi.

A magyar szurkolók hatalmas tapssal köszönték meg a Vidi londoni vendégjátékát, a csapat pedig a folyamatos biztatást. Legközelebb Szalonikibe látogatunk az Európa Ligában október végén, addig azonban még két bajnoki is vár ránk, az első ezek közül vsárnap az MTK ellen, Felcsúton.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek