hu en
2019. Október 20. 17:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A Puskás II nyerte az NB III-as megyei rangadót

Második csapatunk vasárnap 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Puskás Akadémia FC II-től.

NB III Nyugati csoport, 2019-2020, Őszi szezon, 11. fordulóMeccs center 
1-2
(1-1)
Vágó 30
MOL Fehérvár FC II:
Németh Botond Gábor -- Pápai, Zsóri Dániel, Szabó, Bamgboye, Major, Vágó, Dinnyés Olivér, Ódor, Tamás Olivér, Kojnok (Galacs Erik 60)
Burányi 20, Fülöp 81
Puskás Akadémia FC II:
Tóth -- Hegedűs, Bokros, László, Ganbold, Huszti, Magyar, Fülöp, Burányi (Suciu 84), Radics, Skribek (Papp 89)
2019.10.20. SzékesfehérvárMOL Aréna SóstóJátékvezetők: Horváth PatrikKirály ZsoltRigó Martin

Vasárnap igazi presztízscsata várt Tímár Krisztián legénységére, ugyanis az NB III-as bajnokságban a megyei rivális, Puskás Akadémia FC II látogatott Sóstóra. Érdekesség, hogy a vendégek vezetőedzőjét, Szélesi Zoltánt az MLSZ korábban négy mérkőzésre eltiltotta, így ellenünk az a Bárdosi Balázs meccselt, aki nyáron távozott több évtized után a Viditől. A fehérvári csapatot ezúttal két NB I-es játékos erősítette Funsho és Zsóri személyében, valamint ott volt a kezdőben Szabó Bálint is, aki kooperációs szerződéssel az NB II-es Budaörs együttesében többször is pályára lépett már ebben az idényben.

A 20. percben előnyhöz jutott a PAFC II, Skribek szépen ugratta ki Burányit, aki egyedül vezette a labdát a kapunkra, majd 14 méteres lövésébe ugyan Németh még bele tudott piszkálni, de nem volt esélye a hárításra (0-1).

Tíz perccel később Dinnyés került ziccerbe, közelről keresztbe rúgta a labdát, amit Zsóri nem talált el a gólvonal környékéről, a túloldalról azonban sikerült ismét kapu elé ívelnünk, erre a labdára pedig Vágó remek ütemben robbant be és pár lépésről a vendégek kapujába fejelt (1-1). A félidő hátralévő részében mindkét kapu előtt alakultak ki gólhelyzetek, de Németh Botond és a túloldalon Tóth Balázs is parádés védéseket mutatott be.

A második félidő elején Pápai került ziccerbe, a lövés pillanatában azonban egy felcsúti védő a 16-oson belül "elkaszálta" játékosunk lábát, a játékvezető nem ítélt büntetőt. Ezt követően felcsúti mezőnyfölénnyel folytatódott a játék, Németh Botondnak ebben a játékrészben is több nagy védést kellett bemutatnia. A 60. percben egy jobb szélről érkező beadás után Burányi néhány lépésről az üres kapu mellé lőtt. A 81. percben Burányi adott be a bal szélről, az üresen érkező Fülöp pedig közelről a kapunkba fejelt (1-2). Két perc elteltével megfogyatkoztunk, Major Martint második sárgával állította ki a játékvezető. Tíz emberrel sem adtuk fel, a csereként pályára lépő Galacs Erik a 85. percben nagyszerű labdát kapott Zsóritól, fiatal támadónk azonban kapu fölé bombázott 10 méterről, így a vége maradt az 1-2.

Második csapatunk legközelebb ismét megyei rangadót játszik, vasárnap 13:30-kor ugyanis a Bicske otthonában lép pályára.

CÍMKÉK
2019-2020 NB III Nyugati csoport MOL Fehérvár FC II - Puskás Akadémia FC II
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek