hu en
2015. Május 30. 18:24  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
FTC - VIDEOTON FC 2-0 (0-0)
A Ferencváros nyerte a tét nélküli presztízs-csatát

Gól nélküli első félidőt követően, a jóval több helyzetet kidolgozó FTC magabiztosan nyert. Csapatunk két NB I-es újoncot is avatott a szezonzáró mérkőzésen.

OTP Bank Liga NB I, 2014-2015, Tavaszi idény, 30. fordulóMeccs center 
2-0
(0-0)
Böde 47, Vladan 70
Ferencvárosi TC:
Dibusz -- Philipp, Batik, Böde, Gyömbér, Roland, Vladan, Ugrai, Cristian, Somalia, Varga

Videoton FC:
Pajovics -- Szolnoki, Fejes, Vinícius, Brachi (Heffler Tibor 66) -- Trebotic, Simon (Kocsis Gergő 81) -- Ivanovszki, Kovács, Álvarez -- Feczesin (Oliveira 74)
2015.05.30. BudapestGroupama Aréna22 fok, napsütés6087 nézőJátékvezetők: Kassai ViktorGeorgiou TheodorosKelemen AttilaHuszár Balázs

Csapatunk szombaton délután az FTC otthonában, a Groupama Arénában játszotta a 2014-15-ös szezon utolsó mérkőzését. Különösebb tétje már nem volt a 2015-ös Magyar Kupa-győztes és a 2015-ös magyar bajnok találkozójának, ugyanakkor igazi presztízs-csatára volt kilátás, hiszen a zöld-fehérek 12 éve nem tudtak bennünket legyőzni hazai pályán bajnoki mérkőzésen, mi pedig a kupadöntőben elszenvedett vereségért szerettünk volna visszavágni.

Csapatunkban első élvonalbeli mérkőzését játszotta szerb kapusunk, Filip Pajovics, míg a csapatkapitányi karszalagot ezúttal Szolnoki Roland viselte. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, Böde az első tíz percben két gólt is lőhetett volna. A 3. minutumban azonban a felső lécet találta telibe 8 méterről, míg a 10. perc végén egy a bal szélről érkező beadást lőtt néhány méterről kapu fölé a ferencvárosi támadó. Negyedórája tartott a találkozó, amikor Ivanovszki iramodhatott meg Álvarez remek labdájával, macedón támadónk azonban nem tudta a jobb szélről a középen üresen érkező Feczesint játékba hozni, mert Cukic ügyesen megakadályozta ebben a szándékában. A 18. percben Bönig körülbelül 35 méterről lőtt kapásból kapura egy kipattanó labdát, Pajovics szépen védett. Félóra elteltével Álvarez ívelt egy szabadrúgást a hazai kapu elé, ahol Vinícius emelkedett a legmagasabbra, és kapura is fejelt, Dibusz a léc alól tornázta ki a labdát. Tíz perccel a félidő vége előtt ismét Böde került nagy helyzetbe, de ezúttal is célt tévesztett az FTC csatára.

A második félidő épp, hogy elkezdődött, amikor Ugrai csapta be a bal szélen Brachit, majd középre passzolt, a kivetődő Pajovicsról a labda pont Böde elé került, aki néhány lépésről az üres kapuba vágta a játékszert (1-0). Az 56. percben Feczesin járt nagyon közel a gólszerzéshez, egy szögletet követően az ötös sarkáról lőhetett kapura, de Dibusz óriási védést mutatott be. Tíz perccel később Álvarez szabadrúgását Dibusz öklözte ki a mezőnybe, amiből gyors ferencvárosi kontra bontakozott ki melynek végén Ramirez 19 méterről lőtt kapura, Pajovics szépen védett. Akár csak a 69. percben, amikor Varga 19 méterről elvégzett szabadrúgását tornázta szögletre fiatal szerb kapusunk. A sarokrúgást követően azonban Cukic közelről, sarokkal gólt szerzett, így már két góllal vezetett az FTC (2-0). A 76. percben a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Oliveira szépíthetett volna, de 15 méterről leadott lövését védeni tudta Dibusz. A vége előtt 9 perccel újabb NB I-es újoncot avattunk, hiszen Simon helyére pályára lépett Kocsis Gergő. A találkozó utolsó percei szép csendben teltek el, igazán nagy gólhelyzetet már nem láthattunk egyik kapu előtt sem.

Csapatunk így is nagyon nagy előnnyel - hét ponttal többet szerezve az ezüstérmes Ferencvárosnál - lett magyar bajnok.

CÍMKÉK
2014-2015 OTP Bank Liga NB I Ferencvárosi TC - Videoton FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek