hu en
2020. November 17. 14:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A 74. Vidi - DVTK bajnoki következik

Átlagosan több mint 2.5 találat születik meccsenként ebben a párosításban, vagyis jó eséllyel ismét sokgólos meccset játszik egymással a két csapat vasárnap este a MOL Aréna Sóstóban. 

Együttesünk eddig 73 alkalommal mérkőzött meg a Diósgyőrrel a legmagasabb osztályban, a mérleg 10 döntetlen mellett 40 győzelem és 23 vereség, a gólarány 117-74 a Vidi javára. Pályaválasztóként a vasárnap esti lesz a 37. NB I-es bajnokink a DVTK ellen. 23 Vidi-győzelem és 6 döntetlen mellett mindössze 7 alkalommal maradtunk alul a miskolciakkal szemben Sóstón. A gólkülönbség 72-27 a javunkra.


(fotó: magyarfutball.hu)

A DVTK ellen nyertünk először az NB I-ben
Miskolcon először 1968. augusztus 28-án játszott bajnoki mérkőzést csapatunk, a hazaiak 2-0-ra nyerni tudtak. Nem ez volt azonban a két együttes első élvonalbeli bajnokija, hiszen néhány hónappal korábban, 1968. március 10-én Székesfehérváron fogadtuk a DVTK-t, és Karsai góljával 1-0-ra nyertünk. Karsai egyébként a legeredményesebb Vidi-játékos a DVTK ellen, összesen kilenc alkalommal talált a miskolciak kapujába bajnoki mérkőzésen. Az említett 1-0-ás győzelem volt a Vidi történetének első hazai NB I-es mérkőzése, és egyben a Vidi történetének első NB I-es győzelme is.

Horváth Ferenc Vidi-játékosként két bajnoki gólt lőtt a DVTK-nak, de bevette a Vidi kapuját is, amikor a DVTK-ban futballozott

1992-ben 3-0-ra vertük Székesfehérváron a DVTK-t. Érdekesség, hogy a vendégek vezetőedzője akkor a Vidivel később két bajnoki címet szerző Sándor György édesapja, Sándor István volt. A mérkőzés első gólját Horváth Ferenc szerezte, aki játékosként is szerepelt mindkét együttesben, és edzőként is ült a Vidi illetve a DVTK kispadján is.

2005 nyarán egygólos vereséget szenvedett csapatunk Miskolcon. A találkozó pikantériája az volt, hogy azon a nyáron épp a Viditől a DVTK-hoz kerülő Horváth Ferenc szerezte büntetőből a győztes találatot.


(A 2005-ös DVTK - Vidi 1-0 bajnoki összefoglalója 1:52-től tekinthető meg)

Nem csak emiatt maradt emlékezetes "Rozoga" találata, hanem azért is, mert a gól után a trikóján üzent is. Sokáig ment a találgatás, hogy vajon az akkori Vidi-vezetőknek, esetleg a fehérvári szurkolóknak üzent-e Horváth Ferenc. Erre a kérdésre is válaszolt egy évekkel ezelőtti interjúban a vidi.hu-nak: "Tamási Zoli nagyon jó barátom volt, és a Vidi elleni meccs előtti héten tört el a lába, neki szólt ez a felirat, hogy „Bende gyógyulj meg”. Én is hallottam utána olyan visszhangokat, hogy biztos a Vidi vezetőinek üzentem ily módon, de erről szó sem volt."

A 99-es Bl-döntő elevenedett meg 2015-ben Miskolcon
A XX. század utolsó Bajnokok Ligája-döntőjét úgy nyerte meg a Manchester United 2-1-re, hogy a 90. percben még a Bayern München vezetett 1-0-ra, a háromperces ráadásban azonban fordítottak az angolok - akárcsak öt éve a Vidi Miskolcon.

A Diósgyőri VTK elleni góllövőlista:

9 gólos: Karsai László
6 gólos: Tiber László
5 gólos: Burcsa Győző, Nikolics Nemanja
4 gólos: Májer Lajos, Sitku Illés, André Alves, Nego Loic
3 gólos: Szabó József
2 gólos: Wollek Tibor, Nagy II. János, Jankovics Sándor, Horváth Ferenc, Takács Lajos, Waltner Róbert, Tóth Balázs, Dvéri Zsolt, Goran Vujovic, Feczesin Róbert, Filipe Oliveira, Paulo Vinícius, Pátkai Máté, Danko Lazovics, Stefan Scsepovics, Armin Hodzic, StopiraKovács István
1 gólos: Nagy III. János, Bodnár László, Kovács József, Szalmásy Tamás, Czeczeli Károly, Csongrádi Ferenc, Baranyi Sándor, Csuhay József, Novath György, Palkovics István, Szirják Attila, Sallói István, Lőrincz Antal, Vladas Urbonas, Földes Gábor, Schwarcz Zoltán, Kuttor Attila, Györök Tamás, Lattenstein Norbert, Juszuf Dajic, Nagy Dániel, Simek Péter, Alvaro Brachi, Kleinheisler László, Sejben Viktor, Henty, Anel Hadzic, Huszti Szabolcs, Marko Scsepovics, Elek Ákos, Futács Márkó, Juhász Roland, Boban Nikolov

Négy találat öngól volt.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek