hu en
2022. Szeptember 11. 12:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A 46 évvel ezelőtti "aranycsapatunk" még élő tagjai közösen nézték meg a Mezőkövesd elleni bajnokinkat

Klublegendáink jó hangulatban ünnepeltek és emlékeztek meg a legszomorúbb fehérvári ezüstéremről. 

Az 1975/76-os szezonban addigi történetének legjobb eredményét érte el a Videoton a bajnokságban, az FTC mögött a második helyet szerezte meg a fehérvári csapat, enyhén szólva érdekes körülmények között.

Fejes Gábor egy korábbi interjúban így nyilatkozott honlapunknak: "Szívünk mélyén azonban arany volt az a '76-os ezüst, hiszen mindenki tudta, hogy a Fradi megvett néhány meccset, s azzal lett bajnok. Ezt maguk a pesti játékosok is elismerték később. A mai napig emlékszem, hogy Müncz vezette a sorsdöntő találkozót az Üllői úton. Vezettünk 1-0-ra, amikor Kovács Józsi rúgott egy gólt, de a játékvezető nem adta meg. Érdekes módon ez a gól még az újságokban sem jelent meg akkor. Aztán kiállították a Májer Lajost, majd egyenlítettek a házigazdák. Ha bárki mással küzdünk a bajnoki címért - akár még egy másik pesti csapattal - biztos, hogy nyerhettünk volna. De hát a Fradi, az a Fradi volt."

Tavaly a COVID-járvány miatt nem tudtak a csapat még élő tagjai közösen megemlékezni a 45. évfordulóról, idén azonban Németh Jani bácsi megszervezte a találkozót. Nagy III János személyében olyan egykori játékosunk is ott volt szombat este a MOL Aréna Sóstóban, aki 1981 óta nem találkozott az egykori csapattársakkal!

Legendás játékosaink közül többeket meg is szólaltattunk a Mezőkövesd elleni mérkőzés előtt, a videót a jövő hét folyamán tudjátok majd megnézni!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek