hu en
2015. November 15. 22:33  -  Wéninger Ákos
44 év után ismét Európa-bajnoki résztvevő a magyar válogatott!

A magyar válogatott Norvégia ellen kiharcolta a pótselejtezőn a 2016-os Eb-részvételt!

A Norvégia elleni pótselejtező mindkét mérkőzését megnyertük, ezzel biztossá vált, hogy 1972 után 2016-ban ismét Magyarország részvételével rendezik meg a kontinensviadalt.

Pedig egyáltalán nem úgy kezdtük 2014 szeptemberében az Eb-selejtezőt, ahogy elterveztük, hiszen hazai pályán 2-1-re kikaptunk Észak-Írországtól. A vereséget követően a következő körben nagy bravúrt könyvelhettünk el, ugyanis 1-1-es döntetlent játszottunk Romániában. Ezután két 1-0-ás siker következett, előbb Feröer-szigeteken nyertünk, majd itthon a finneket is legyőztünk. A hazai görögök elleni 0-0 annak ellenére is értékes eredmény volt, hogy a 2004-es Európa bajnok három vereséggel és egy döntetlennel állt ekkor a csoportunkban. Idén júniusban 1-0-ra legyőztük idegenben is a finneket. Az utolsó négy Eb-selejtezőnkön két döntetlen, és egy győzelem mellett egyszer kikaptunk.

Az Eb-selejtezőkön több Vidi-játékos is pályára lépett. A legtöbbször, kilenc alkalommal Juhász Roland, aki a csoportmeccsek során csak egy találkozóról hiányzott, sérülés miatt az Észak-Írország elleni idegenbeli találkozót kellett kihagynia. Őt Nikolics követi, aki Vidi-játékosként ötször szerepelt a selejtezőkön. Gyurcsó és Kovács egy alkalommal léptek pályára a sorozatban, míg Rudolf és Lang még azelőtt kaptak lehetőséget, a csoportmeccseken, hogy a Vidibe igazoltak volna.

A Norvégia elleni pótselejtezőkön Lang és Kleinheisler is kezdőként lépett pályára, előbbi végig játszotta a 180 percet, míg "Scholes" az első meccsen győztes gólt lőtt.

Klubunk nevében ezúton is gratulálunk a magyar válogatottnak, és sok sikert kívánunk a jövő évi, franciaországi Európa Bajnokságon való részvételhez!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek