hu en
2023. Május 20. 16:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Fontos győzelem a Zalaegerszeg ellen!

Kodro duplázott, Kastrati is betalált! Remek hangulatban tarotttunk három pontot a MOL Aréna Sóstóban!

OTP Bank Liga, 2022-2023, Tavaszi szezon, 32. fordulóMeccs center 
3-0
(2-0)
Kodro 3, Kastrati 39, Kodro 49
MOL Fehérvár FC:
Kovács Dániel -- Heister, Stopira, Csongvai Áron, Bese -- Makarenko (Christensen 80), Deybi Flores -- Schön (Houri 69), Kodro (Katona Mátyás 73), Kastrati -- Dárdai (Alef 80)

Zalaegerszegi TE FC:
Demjén -- Kálnoki-Kis (Lesjak 40), Szendrei (Papp 72), Ikoba (Klausz 46), Kovács, Csóka (Meshack 46), Bedi, Mocsi, Szalay, Huszti, Németh
2023.05.20. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó28 fok, napsütés6237 nézőJátékvezetők: Pintér CsabaVígh-Tarsolyi GergőSzalai DánielAntal Péter

Rendkívül fontos mérkőzésen fogadtuk a Zalaegerszeget a MOL Aréna Sóstóban szombat délután az OTP Bank Liga 32. fordulójában. Vezetőedzőnk, Bartosz Grzelak a Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Flores, Makarenko - Kastrati, Kodro, Schön - Dárdai csapatot küldte kezdőként a pályára.

Nekiestünk a vendégeknek, az első percben Dárdai lőtt kapu fölé, majd 2. percben Mocsi buktatta Schönt a tizenhatoson belül - büntető! A 11-est Kenan Kodro magabiztosan gurította be a bal alsó sarokba (1-0)!  A 10. percben Kastrati beadását Demjén kiejtette, de végül javított a ZTE válogatott kerettag kapusa. A másik oldalon Szalay lövését védte Kovács Dániel.

18 perce tartott a találkozó, amikor Csongvai mentett óriásit Németh Dániel elől, majd pár perc múltán ismét a ZTE fiatal támadója veszélyeztetett, de lövése elakadt a blokkban. A 31. percben Flores ment el a jobb oldalon egy szöglet utáni kipattanóval, a sarokrúgás után a tizenhatoson belül maradó Csongvai fejét meg is találta, védőnk fejesét viszont óriási bravúrral védte Demjén. A 39. percben megszereztük második gólunkat! Makarenko adott remek labdát Kastratinak, aki egyedül vitte Demjénre a labdát, majd elpasszolta a labdát a kapus lábai között (2-0)!

A 45. percben Kastrati indult meg egy ZTE-szöglet után a kék-fehérek kapuja felé, Schön jött középen, de nem volt jó a beadás, majd a hosszabbításban Ikoba fejesét védte Kovács, majd 2-0-s Vidi-vezetésnél lefújta a félidőt Pintér Csaba.

A második játékrész a csereként beálló Meshack lövésével kezdődött, azonban a 49. percben már ismét Vidi-gólnak örülhettünk: Dárdai beadását Kodro fejelte a hálóba (3-0)!  Három perccel később Németh lövését tenyerelte szögletre Kovács, az 57. minutumban pedig Szalay próbálkozása szállt el a kapu felett. Tíz perccel később ismét a fiatal csatár kísérletezett, Kovács újra a helyén volt, majd Lyes Houri lépett pályára Schön Szabolcs helyett.

Hetven perce tartott a találkozó, amikor a csereként beálló Mim vállalkozott lövésre távolról, de Kovács hárítani tudott. Három perccel később a duplázó Kodro helyett Katona Mátyás lépett pályára. A 80. percben újabb cseréket láthattunk: Christensen és Alef érkezett Makarenko és Dárdai helyére. A meccs hajrájában még Kovács védett egy óriásit Mim fejesénél, de az eredmény már nem változott. Háromgólos győzelmünk pedig nagyon fontos három pontot ért, hiszen ezzel egyelőre a Budapest Honvéd elé ugrottunk a tabellán, igaz, a kispestiek vasárnap lépnek majd pályára a Mezőkövesd ellen.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek