hu en
2023. Április 26. 22:01  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Hátrányból nyerte meg a Vidi II a szerdai NB III-as bajnokiját

A 10. percben büntetőből a Zsámbék szerezte meg a vezetést, a második félidőben Molnár Csaba és Tóth Tamás Vid góljaival sikerült fordítanunk. 

NB III Nyugati csoport, 2022-2023, Tavaszi szezon, 34. fordulóMeccs center 
2-1
(0-1)
Molnár 67, Tóth Tamás Vid 81
MOL Fehérvár FC II:
Dala -- Sabanov (Berekali 46), Lencsés, Babos Bence (Hodzic 84), Horváth (Molnár 63), Tóth Tamás Vid, Urbán, Menyhárt (Lehota 73), Bumba (Balogh 63), Husvéth, Gyenti
Kerék 7
Zsámbéki SK:
Tugyi -- Somogyi (Csóri 87), György, Sugár (László 57), Zsuppán, Kerék, Barlangi (Ludvig 78), Monori, Csabafi (Harmat 57), Szakszon (Lőrinczy 78), Marticsek
2023.04.26. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpályaJátékvezetők: Molnár RékaSzkrajcsics PéterSáfárik Patrik János

Szerda délután a sereghajtó Zsámbék látogatott Székesfehérvárra az NB III-as bajnokság 34. fordulójában. Imrik László vezetőedző ezúttal a Dala - Gyenti, Urbán, Lencsés, Sabanov - Husvéth, Bumba, Horváth - Menyhárt, Tóth, Babos kezdőt küldte a pályára. 

Az 6. percben megszerezhettük volna a vezetést, Horváth ugratta ki remek labdával Menyhártot, fiatal szélsőnk az ötös sarkáról a bal alsót vette célba, a vendégek kapusa lábbal nagyot védett. Egy perccel később viszont a vendégek jutottak előnyhöz, Urbán kezezett a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Kerék László váltotta gólra, a 19. születésnapját ma ünneplő Dala Martinnak nem volt esélye a védésre (0-1). A folytatásban valamivel többet volt nálunk a labda, de komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítanunk.

A második félidőben nagyobb fokozatra kapcsoltunk, de a 60. percben egy szabadrúgást követően ismét a vendégek veszélyeztettek, Dala azonban szépen védte Monori lövését. A 62. minutumban egy szélről érkező beadást fejelt Babos öt méterről alig kapu mellé. Három perccel később a csereként pályára lépő Balogh Máté vette célba 15 méterről a kaput, Tugyi a léc alól tornázta ki a játékszert. Újabb egy perc elteltével Husvéth kínálta meg egy bombával a vendégek kapusát, akiről kipattant a labda, Babos azonban nem tudta értékesíteni a ziccert. A 68. percben aztán góllá érett a fölényünk, Molnár Csaba egy nagyon szép egyéni szóló végén talált a Zsámbék kapujába (1-1). 

A 72. percben Babos beadását Menyhárt pörgette kapu irányába közelről, de nem született gól a támadásból. A 81. percben büntetőhöz jutottunk, miután az egyik vendég játékos kézzel ért a labdához a 16-oson belül. A labda mögé Tóth Tamás Vid állt és nagyon magabiztosan értékesítette a 11-est (2-1). Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, NB III-as csapatunk hátrányból nyert és továbbra is a középmezőny elején foglal helyet.

Legközelebb vasárnap délután 17 órakor a harmadik helyezett Nagykanizsa otthonában lépünk pályára. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek