hu en
2023. Február 12. 15:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
3-1-re nyert a Vidi II a Mór VSE elleni NB III-as bajnokin

Tóth Tamás Vid kezdte el a gólgyártást, majd két perccel a pályáralépése után bombagólt szerzett a 16 éves Ambach Arnold, akinek ez volt az első NB III-as bajnokija. Csepregi Barnabás szintén csereként beállva volt eredményes.

NB III Nyugati csoport, 2022-2023, Tavaszi szezon, 21. fordulóMeccs center 
3-1
(2-0)
Tóth Tamás Vid 11, Ambach Arnold 30, Csepregi 81
MOL Fehérvár FC II:
Dala -- Kojnok, Babos Bence, Molnár, Horváth (Ambach Arnold 28), Tóth Tamás Vid (Cserkuti-Németh 65), Urbán, Menyhárt (Csepregi 65), Pető Milán (Szajkó 80), Berekali, Gyenti
Varga 51
Móri SE:
Kovács -- Zsédely, Jancsó, Szombati, Kovács, Tar, Varga, Sötét, Bozai, Tölgyesi, Hajdu (Farkas 80)
2023.02.12. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpályaJátékvezetők: Juhász BálintUrbán RichárdKondákor Trisztán

Vasárnap kora délután vármegyei rangadóval kezdte az NB III-as bajnokság tavaszi szezonját a Vidi II, a fehérvári fiatalok a Bozai Attila vezette Mór VSE-t látták vendégül. Imrik László a Dala - Gyenti, Urbán, Kojnok, Berekali - Pető, Molnár, Horváth - Menyhárt, Tóth, Babos tizenegynek szavazott bizalmat a kezdőben. Vezetőedzőnk bátran nyúlt hozzá a fiatal labdarúgókhoz, a kispadon két 16 esztendős játékos (Ambach Arnold és Cserkuti-Németh Olivér) is helyet foglalt és mindketten debütáltak is az NB III-ban ezen a mérkőzésen.

Remekül kezdtük a találkozót, a 11. percben Horváth Barnabás nagyon szép cselekkel tört be a 16-oson belülre, majd jó labdát adott Tóth Tamás Vidnek, csatárunk pedig 11 méterről kilőtte a jobb alsót (1-0). Négy perccel később az egykori Vidi-játékos, Zsédely Zalán lövését védte szépen Dala Martin. A 28. percben Horváth Barnabás megsérült, helyére Ambach Arnold állt be, aki ősszel még az U17-es csapatunkban szerepelt. Alig telt el két perc és Ambach Arnold egy óriási bombagóllal tette le névjegyét: Gyenti Kristóf parádésan indította fiatal támadónkat, aki két pattanás után, 16 méterről óriási gólt lőtt (2-0). A 35. minutumban Pető Milán 18 méteres bombája nem sokkal ment kapu fölé.

A második félidőt a vendég móriak kezdték jobban, az 51. percben Varga Balázs tekert kapura egy szögletet, a labda a kapunkban kötött ki (2-1). A 61. percben közel jártak a vendégek az egyenlítéshez, Bozai 21 méteres lövése a jobb kapufán csattant. A meccs 3-1-es végeredményét a 65. percben csereként pályára lépő Csepregi Barnabás állította be a 80. percben, egy szép akció végén talált a vendégek kapujába. 

A Vidi II jövő héten is vármegyei rangadót játszik, ugyanis második csapatunk a Bicske otthonában lép majd pályára vasárnap 14 órakor. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek