hu en
2023. Január 18. 17:20  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A szerb másodosztályú FK Radnički Beograd ellen játsszuk az utolsó horvátországi edzőmeccsünket

Csütörtöki ellenfelünk az előző szezonban megnyerte a szerb harmadosztályt és a mostani idényben már a második vonalban szerepel. 

Csütörtökön 15:00-kor a szerb második ligás FK Radnički Beograd ellen játsszuk az utolsó edzőmeccsünket itt a horvátországi edzőtáborban.

Ellenfelünket 103 éve, 1920-ban alapították. A klub az aranykorát az 1950-es években élte, ekkor jutott fel a jugoszláv élvonalba és 1956-ban a tabella harmadik helyén végzett a két belgrádi óriásklub, a Red Star és a Partizan mögött. 1957-ben Jugoszláv Kupa-döntőt játszott a Partizan ellen - a beszámolók szerint ez volt minden idők egyik legfantasztikusabb kupadöntője az egykori Jugoszláviában. A szünetben 3-0-ra vezetett az FK Radnički Beograd, a második játékrészben azonban öt gólt lőtt a Partizan, amely végül 5-3-ra megnyerte a kupadöntőt. 

Az 1960-as években a csapat már nem tudta megismételni korábbi jó szerepléseit és ebben az évtizedben már többnyire a jugoszláv második ligában szerepelt, majd végül onnan is kiesett és évtizedekig alacsonyabb ligákban játszott. 

Az 1990-es évek elején néhány szezont újra a legjobbak között töltött csütörtöki ellenfelünk, azonban a 2004/2005-ös szezonban hiába harcolták ki az élvonalban maradást, végül anyagi gondok miatt a 2005/2006-os idényt már a harmadik ligában kezdte el az FK Radnički Beograd, sőt a 2011/2012-es idényben már a szerb ötödosztályban versenyzett a belgrádi csapat. 2012-ben visszajutott a negyedosztályba, 2015-ben feljutott a harmadik vonalba, amit tavaly sikerült megnyerni, így ezt a szezont már a szerb második ligában kezdhette el az FK Radnički.

19 fordulót követően a 16 csapatos szerb másodosztály 12. helyén áll csütörtöki ellenfelünk, amely keretének becsült értéke 2,7 millió euró. A csapat két legértékesebb játékosa a 23 esztendős szerb középpályás, Lazar Kojic, valamint a 19 esztendős szerb támadó, Dragan Stoisavljevic - mindkettő futballista becsült értéke 300.000 euró.

Idén eddig hét edzőmeccset játszott a szerb együttes:

FK Radnički Beograd - NK Lokomotiva Zagreb 0-6
FK Radnički Beograd - Sibenik 0-4
FK Radnički Beograd - Dolny Kubin 4-0
FK Radnički Beograd - Gorica 1-3
FK Radnički Beograd - Arsenal Tivat 3-1
FK Radnički Beograd - Makdeonija GP 1-2
FK Radnički Beograd - ND Gorica 0-3 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek