hu en
2023. Január 17. 09:11  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Szerdai ellenfelünk a 102 esztendős, kétszeres szlovén bajnok és Szlovén Kupa-győztes NK Domžale

Szerdán 15:30-kor játszunk a szlovén bajnokságban jelenleg ötödik helyen álló NK Domžale ellen. 

Szerdai ellenfelünket 102 évvel ezelőtt, 1920. november 7-én alapították. Az 1990-es években többnyire még a szlovén másodosztályban szerepelt az NK Domžale, 2003 óta azonban megszakítás nélkül tagja a legmagasabb osztálynak.

2007-ben és 2008-ban is bajnoki címet ünnepelt a csapat, a Szlovén Kupát pedig 2011-ben és 2017-ben sikerült elhódítania. Korábban a Vidi még sosem játszott a szlovén gárda ellen, a szerdai lesz tehát a két csapat első egymás elleni találkozója. 

Az előző szezon nem sikerült túl jól, a tízcsapatos szlovén bajnokságban csupán a hetedik helyet sikerült megszereznie az NK Domžale együttesének. A mostani pontvadászatban valamivel jobban állnak, a tabella ötödik helyéről várhatják a tavaszi szezon folytatását. 

A csapat keretének becsült értéke 5,65 millió euró, legértékesebb játékosa pedig az osztrák és bosnyák állampolgársággal is rendelkező Arnel Jakupovic (800.000 euró). 

Hozzánk hasonlóan az NK Domžale is két felkészülési meccset játszott eddig ebben az évben, a szlovén másodosztályú Jadran Dekani ellen 6:0-ra nyert, míg a horvát bajnokságban jelenleg az ötödik helyen álló Varazdintól 2-1-re kiakpott. 

CÍMKÉK
2022-2023 Barátságos MOL Fehérvár FC - NK Domzale
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek