hu en
2023. Január 03. 18:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Tobias Christensen a Vidi új igazolása!

A 22 éves norvég bajnok, U21-es válogatott védekező középpályás hazája élvonalából, a Valerenga csapatától érkezik Fehérvárra.

A MOL Fehérvár FC és a norvég Valerenga megállapodásának értelmében csapatunkban folytatja pályafutását Tobias Christensen, aki hivatalosan az átigazolási időszak kezdetén, 2023. január 15-én csatlakozik klubunkhoz, azonban a két klub közötti megállapodás értelmében szerdától csapatunkkal kezdi meg a felkészülést.

Tobias Christensen 2000. május 11-én született a norvégiai Kristiansandban. Szülővárosában, a Vigor nevű együttesben kezdte pályafutását, itt már 2015-ben pályára lépett kupamérkőzésen az első csapatban. 2017-ben igazolt át az IK Startba, ahol a másodosztályban már 23 mérkőzésen pályára lépett, egy évvel később pedig már az élvonalban is alapember volt és megszerezte első gólját is a legmagasabb osztályban.

2019 nyarán a Moldéhoz igazolt, ahol a szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett. Legutóbbi csapatát, a Valerengát 2021 tavasza óta erősítette, az elmúlt szezonokban folyamatosan a norvég élvonalban játszott a 180 centiméter magas védekező középpályás. Pályafutása során eddig 109 élvonalbeli mérkőzésen 8 gólt lőtt és 11 gólpasszt adott. A nemzetközi kupákban pályára lépett már Bajnokok Ligája-selejtezőkön, az Európa Liga csoportkörében és Európa Konferencia Liga-selejtezőkön is.

U16-tól U21-ig folyamatosan szerepelt hazája korosztályos válogatottjaiban, az U21-seknél 17 mérkőzésen 4 gól szerepel a neve mellett.

"Amikor hallottam a Vidi érdeklődéséről, utánanéztem a klubnak és úgy láttam, hogy ez egy remek lehetőség számomra, hogy első alkalommal kipróbáljam magam egy külföldi bajnokságban. A klubnál kiválóak a körülmények, szép a stadion és az edzőpályák is, egy kifejezetten ambiciózus klubról beszélhetünk, ezek döntöttek az ideigazolásom mellett. A csapatból eddig nem ismertem senkit személyesen, de már korábban is hallottam a klubról. Az angoltudásom rendben van, így a kommunikáció biztosan menni fog a csapattársakkal, valamint remélem, a magyar nyelvből is sikerül majd minél többet elsajátítanom, ezen a téren is megpróbálom kihozni magamból a maximumot. Elsőként szeretnék beilleszkedni és bekerülni a csapatba, és segíteni a klubot a céljai elérésben. Készen állok arra, hogy már az első mérkőzéstől a pályán legyek és remélem, hogy minél előkelőbb helyen fejezzük majd be a bajnokságot" - nyilatkozta honlapunknak a szerződés aláírása után Tobias Christensen.

“Tobias személyében egy fiatal, ambiciózus, de már számottevő tapasztalattal rendelkező játékos érkezett. Azt korábban sem titkoltuk, hogy a középpályát szeretnénk megerősíteni, új igazolásunkra védekezésben és támadásban is lehet számítani a pálya közepén. Nagy potenciált látunk benne, biztos vagyok benne, hogy hamar képes lesz beilleszkedni a csapatba és erősségévé válik a Vidinek”- mondta klubunk sportigazgatója, Juhász Roland.

Tobias Christensen szerződése 2025. június 30-ig érvényes és a 20-as mezben játszik majd.

CÍMKÉK
Tobias Christensen
Hírek
Kenan Kodro meghívót kapott hazája válogatottjába 2023. Május 31.

A bosnyák nemzeti csapat június 17-én Lisszabonban játszik Eb-selejtezőt, három nappal később pedig Luxemburgot látja vendégül.

Június 19-én kezdődik a felkészülés a 2023/2024-es szezonra 2023. Május 31.

Az első két nap vizsgálatok és felmérések várnak majd játékosainkra, a felkészülés közel hat héten keresztül zajlik majd a július végén rajtoló bajnoki idény előtt.

Kodro győztes Eb-selejtezőn, Flores felkészülési meccsen lépett pályára hazája válogatottjában 2023. Március 28.

Csapatunk négy külföldi játékosa szerepelt nemzeti csapatában a válogatott szünetben, közülük hármukra még kedden vagy szerdán is vár a mérkőzés.

Christensen U21-es, Flores, Kodro és Stopira pedig felnőtt válogatott meghívót kapott 2023. Március 17.

Március második felében valamennyi felnőtt válogatott játékosunkra tétmérkőzések várnak, míg Christensenék két felkészülési meccset játszanak a nyári U21-es Eb-re készülve. 

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola vendége volt Kasper Larsen és Tobias Christensen 2023. Március 02.

Hátvédünk és középpályásunk jó hangulatú beszélgetés keretében válaszolt a diákok kérdéseire.

Tobias Christensen: "Szeretem helyzetbe hozni a társaimat és gólpasszokat adni" INTERJÚ @ 2023. Január 12.

A Liverpool a kedvenc csapata, Lionel Messi a kedvenc játékosa csapatunk új középpályásának, aki még az olimpiai szereplésről sem mondott le. Bemutatkozó interjú.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek