hu en
2022. November 15. 10:31  -  molfehervarfc.hu   -   MLSZ   -   Fotó: molfehervarfc.hu
U19: Menyhárt Zsombor is meghívót kapott a válogatottba

Tóth Tamás Vid mellett fiatal szélsőnk is pályára léphet Olaszország ellen.

A Szélesi Zoltán vezette válogatott szeptemberben, Walesben vívta ki a tavaszi Európa-bajnoki elitkörben való szereplés jogát, majd októberben Gyirmóton két felkészülési mérkőzést játszott Ciprus ellen, és mindkét találkozón kétgólos győzelmet aratott. A mostani összetartáson nincs könnyű helyzetben Szélesi Zoltán szövetségi edző, hiszen több játékosára sem számíthat különböző okok – sérülés, betegség, klubkötelezettség – miatt. Ennek ellenére úgy érzi, folytatni kell a megkezdett munkát - írja az mlsz.hu.

„Természetesen nem terveztünk ennyi változással a keretben, ezt már korábban, a Ciprus elleni mérkőzések alkalmával végrehajtottuk, ahol sok játékos kapott lehetőséget. Ott és a korábbi összetartások alkalmával kialakult az a gerinc, amellyel a mostani edzőtáborra készültünk. A hiányzók miatt alkalmazkodnunk kellett, de ettől függetlenül szeretnénk tovább fejlődni, új elemeket beépíteni a támadójátékunkba, és ezeket minél hamarabb elsajátítani. A labda nélküli játék, a különböző játékhelyzetek felismerése megint nagy hangsúlyt kap majd. Megvannak az kitűzött szakmai, csapatépítési céljaink, és ezek elérésével, saját játékunkat játszva szeretnénk jó teljesítményt nyújtani” - nyilatkozta a szövetségi edző.

A Vidiből Tóth Tamás Vid, és a már két NB I-es mérkőzésen is pályára lépő Menyhárt Zsombor bizonyíthat Olaszországban.

A csapat programja:

Olaszország-Magyarország, november 16., szerda 15:00, Coverciano
Olaszország-Magyarország, november 19., szombat 11:00, Tirrenia

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek