hu en
2022. November 08. 16:10  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A tizedik helyezett Újpest FC otthonába látogatunk szerda este

Egy hónapon belül másodszor játszunk az Újpesttel a bajnokságban.

November 9-én, szerdán 20 órakor az Újpest FC vendégei leszünk a Szusza Ferenc Stadionban. Szerdán 119. alkalommal mérkőzünk meg a fővárosi lila-fehérekkel az élvonalban. Bár a kezdetekben az Újpest volt eredményesebb, mára az örökmérleg már jócskán a javunkra billen, hiszen pontosan félszáz alkalommal nyertünk NB I-es bajnokit az Újpest ellen, míg a IV. kerületiek 43-szor győztek ellenünk, 25 alkalommal pedig pontosztozkodással zárult az egymás elleni összecsapásunk. A gólkülönbség 183-168 a javunkra.

A 14. forduló után az Újpest FC a tabella tizedik helyén áll, három győzelemmel (Újpest FC - Vasas FC 2-1, Újpest FC - Kisvárda 4-0 és MOL Fehérvár FC - Újpest FC 0-1),négy döntetlennel (Újpest FC - Mezőkövesd 1-1, Újpest FC - ZTE FC 1-1, Bp. Honvéd - Újpest FC 0-0, Újpest FC - PAFC 3-3) és hét vereséggel (PAFC - Újpest FC 2-0, Újpest FC - Paksi FC 2-3, Újpest FC - FTC 0-6, Újpest FC - Kecskeméti TE 1-2, DVSC - Újpest FC 4-1, Mezőkövesd Zsóry FC - Újpest FC 1-0, ZTE FC - Újpest FC 1-0).

Az Újpest kapta a bajnokságban holtversenyben a legtöbb gólt, a DVSC-hez és a Budapest Honvédhoz hasonlóan a lila-fehérek kapuját is 25 alkalommal vették be eddig az ellenfelek. A lőtt gólok tekintetében a kilencedik helyen állnak az NB I-ben, eddig 16 találatot szerzett szerdai ellenfelünk.

Az Újpest FC legeredményesebb futballistája ebben a szezonban a négy találatnál járó Diaby.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek