hu en
2022. Október 29. 08:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Gyászol a Vidi, 84 esztendős korában elhunyt klubunk legendája, Tímár Mihály

A fehérvári születésű egykori kiváló hálóőr 84 esztendős korában távozott.

Megrendülve értesültünk a hírről, hogy klubunk egykori kiváló kapusa, Tímár Mihály, 2022. október 27-én, 84 esztendős korában, csütörtökön este rövid betegség után elhunyt. 

A Vidi történetének legnagyobb alakjai közé tartozik Tímár Mihály. 1938. március 13-án született Székesfehérváron. 21 éves korában a feloszlott Petőfiből került át és onnantól több mint tíz éven keresztül az eredetileg a MÁV-Előréhez átsorolt, majd mégis hozzánk igazolt Varga Józseffel együtt felváltva védték a Vidi kapuját.

182 bajnoki fűződik a nevéhez, amiből 29-et az NB I-ben játszott - többek között klubunk történetének első élvonalbeli meccsén. Kétszeres másodosztályú bajnok, aki még az 1970-71-es idényt is vállalta, bár pályára már nem lépett, inkább kapusedző-játékosként mentorálta Magyar Gábort és Szabó Istvánt. 

Tímár Mihály örökre beírta magát a Vidi történelemkönyvébe, ő az a kapus, aki a harmadik legtöbb kapott gól nélküli tétmeccsen őrizte a Vidi kapuját.

Amikor nem volt élvonalbeli játékos, a Videoton-gyárban dolgozott, amely pozíciót visszavonulása után is évtizedekig betöltötte. Halála napjáig Székesfehérváron élt, legutóbb néhány hete, a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzést tekintette meg egykori csapattársaival együtt a MOL Aréna Sóstóban.


(2022. szeptember 10-én a Vidi - Mezőkövesd NB I-es bajnoki mérkőzés előtt Fejes Gáborral és Fister Ferenccel együtt szerepel a kép közepén a Vidi Múzeumban)

Klubunk nevében ezúton is őszinte részvétünket fejezzük ki Tímár Mihály családja számára. Nyugodjon békében!

CÍMKÉK
Tímár Mihály
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek