hu en
2022. Október 16. 14:40  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vidi II: Balszerencsés vereség Felcsúton

Fiatal együttesünk az első 45 percben több helyzetet alakított ki ellenfelénél, a PAFC II azonban a 88. percben egy bombagóllal megszerezte a 3 pontot érő találatot. 

NB III Nyugati csoport, 2022-2023, Őszi szezon, 13. fordulóMeccs center 
1-0
(0-0)
Demeter 88
Puskás Akadémia FC II:
Pécsi -- Fodor, Demeter, Magasföldi, Bakos, Kicsun, Skribek (Pyshchur 80), Bányai, Makara, Vajda, Dusinszki (Yablonskyi 69)

MOL Fehérvár FC II:
Dala -- Lencsés, Hodzic (Csepregi 72), Zivzivadze, Molnár (Tóth Tamás Vid 89), Forgó, Horváth G., Kovács, Pető Milán (Lehota 72), Berekali, Babos Bence (Menyhárt 59)
2022.10.16. FelcsútPancho Aréna edzőpályaJátékvezetők: Gál PéterVolentics Erik JánosHovanecz Máté László

Vasárnap délelőtt Györök Tamás fiatal együttese Felcsútra látogatott az élmezőnyhöz tartozó PAFC II otthonába. A fiatalok mellett mindkét alakulatban voltak rutinos labdarúgók is, a hazaiaknál ott volt többek közt Magasföldi József, Bakos Szabolcs, Fodor Marcell és Skribek Alen is, nálunk pedig Budu Zivzivadze, Molnár Csaba és Lencsés Balázs volt tagja a kezdőcsapatnak. 

A mieink kezdték jobban a találkozót, a 3. percben Berekali beadását Zivzivadze lőtte kapásból kapura 8 méterről, a labda azonban egy védőben elakadt. A túloldalon Skribek lőtt alig kapu mellé 17 méterről. A 10. percben Pető lépett ki zicecrben a labdával, hét méterről, éles szögből leadott lövését szépen védte a hazaiak kapusa. Két perccel később Zivzivadze hámozta át magát a hazai védőkön, közeli lövését ismét védte Pécsi Ármin. A 18. percben Berekali tekert 23 méterről kapura egy szabadrúgást, ezt a kísérletet is sikerült hárítania a PAFC II fiatal hálóőrének. Csapatunk támadásban maradt, a 22. percben Babos 16 méteres lövése ment alig kapu mellé. A 28. percben a Vidi korábbi támadója, Magasföldi dolgoztatta meg Dalát, kapusunk nagy bravúrral, lábbal védte a közeli lövést. Hét perccel a szünet előtt Zivzivadze tört be szép cselekkel a 16-oson belülre, majd Petőt hozta játékba, aki 18-ról kapura lőtt, Pécsi védett. Sok dolga volt a hazaiak kapusának, de a meccs legnagyobb védését Dala Martin mutatta be a 43. percben, amikor egy szélről érkező beadást fejelt Magasföldi öt méterről a földre, kapusunk azonban szenzációs mozdulattal védett, a hazai játékosok pedig nem hittek a szemüknek, hogy nem született gól az akcióból. 

A második félidőben jóval kevesebb helyzetet dolgoztak ki a csapatok, a játék a két tizenhatos között zajlott, a felek pedig nagyjából egyenlő arányban birtokolták a labdát. A 60. percben Skribek lövését védte Dala, majd amikor már elkönyvelte mindenki a gól nélküli döntetlent, Demeter 20 méterről védhetetlen gólt lőtt a kapunk bal felső sarkába (1-0).

Fiatal együttesünk annak ellenére maradt pont nélkül, hogy több helyzetet alakított ki ellenfelénél és mezőnyben is egyenrangú ellenfelei voltunk a PAFC II-nek. NB III-as csapatunk legközelebb jövő héten szombaton 11 órakor a Kelen SC-t látja vendégül. 

CÍMKÉK
2022-2023 NB III Nyugati csoport Puskás Akadémia FC II - MOL Fehérvár FC II
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek