hu en
2022. Október 11. 15:57  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Felavatták a Helsinki Olimpia Hősei emlékművet Székesfehérváron

A magyar szempontból legerdményesebb olimpia 70. évfordulója alkalmából avatták fel Melocco Miklós alkotását a Bregyó Parkban.

A minden idők legsikeresebb magyar szereplését hozó 1952-es helsinki olimpia 70. évfordulója alkalmából felavatott Helsinki Olimpia Hősei emlékmű avatóünnepségét tartották kedden Székesfehérváron, a Bregyó Parkban.

A Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész által készített alkotást leleplező eseményen - melynek főszervezője a székesfehérvári születésű Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke, a Vidi korábbi játékosa volt - beszédet mondott többek között Kásler Miklós miniszterelnöki biztos és Soltész Miklós államtitkár is.

Az avatón a MOL Fehérvár FC képviseletében jelen volt Sallói István sportigazgató, Kenyeres Imre utánpótlás-sportigazgató, Disztl László utánpótlás-koordinátor, valamint Szabó József és Németh János, a Vidi Múzeum két vezetője is Csongrádi Ferenc társaságában, de nyolc székesfehérvári, illetve közeli iskola diákjai is részt vettek az ünnepségen.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek