hu en
2022. Október 10. 19:48  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vereség az Újpest ellen

Pauljevic góljával nyertek a vendégek.

OTP Bank Liga, 2022-2023, Őszi szezon, 4. fordulóMeccs center 
0-1
(0-0)

MOL Fehérvár FC:
Kovács Dániel -- Heister, Stopira (Larsen 74), Serafimov, Nego -- Fiola, Pinto (Funsho 82) -- Bumba (Schön 60), Houri (Kastrati 60), Dárdai (Zivzivadze 74) -- Kodro
Pauljevic 80
Újpest FC:
Dorde -- Diaby, Mack (Boumal 74), Simon (Pauljevic 65), Antonov, Csongvai, Szabó, Goure (Junior 74), Katona, Onovo, Csoboth (Bjelos 87)
2022.10.10. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó15 fok, felhős2347 nézőJátékvezetők: Farkas ÁdámHorváth ZoltánSzalai DánielKáprály Mihály

Hétfőn este pótolták be az OTP Bank Liga NB I 4. fordulójából elhalasztott Vidi - Újpest bajnokit. Csapatunk vezetőedzője, Michael Boris az alábbi tizenegy játékost jelölte a kezdőbe: Kovács D. - Nego, Serafimov, Stopira, Heister - Rúben Pinto, Fiola - Dárdai, Houri, Bumba - Kodro. A mérkőzés előtt bérletes szurkolónkról, Szmilek Imréről emlékeztünk meg, aki a pénteki ZTE elleni mérkőzésre tartva lett rosszul. A stadionban dolgozó mentősök azonnal a helyszínre siettek, de nem tudták megmenteni az életét. Szmilek Imre november 29-én lett volna 71 éves. Az ünnepélyes kezdőrúgást Szűcs Máté végezte el, aki 18. születésnapjára édesanyjától kapta ajándékba a lehetőséget.

I. félidő: Hatalmas Vidi-helyzetek, de gól nem született az első 45 percben

Kiválóan kezdtük a mérkőzést, 45 másodperc elteltével már 1-0 állhatott volna az eredményjelzőn, Kodro 16 méteres lövését védte Nicolic bravúrral, a kipattanót Pinto fejelte közelről kapura, de ezt is hárította az Újpest FC egyszeres szerb válogatott hálóőre. Egy perccel később Goure maradt a földön miután Stopirával ütközött a 16-oson belül, természetesen visszanézték az esetet a VAR-szobában, de nem történt szabálytalanság. Újabb egy perc elteltével Nicolic mentett kivetődve Kodro elől, a labda azonban Negohoz került, válogatott játékosunk lövését azonban védte a lila-fehérek kapusa. A 10. percben korábbi játékosunk, Csoboth Kevin vette célba 16 méterről a kapunkat, Kovács magabiztosan védett. A 11. percben ismét munkában volt a VAR, Csongvai kezéhez ért a 16-oson belül a labda, de a játékvezetők a VAR-szobában nem találták szabálytalannak az újpesti játékos megmozdulását. 

A 25. percben Goure fejelt kapu mellé egy sarokrúgást követően, majd Csoboth került nagy helyzetbe, de sok volt a csel, sikerült felszabadítanunk. Az első félidő végén Csoboth cselezte ki Serafimovot, majd Nego szorításában kapura lőtt, Stopira blokkolt szögletre. A ráadás utolsó percében Kodro szépen megtartotta a labdát a 16-oson belül, de centerezését Diaby kivágta. Nem szabadult fel azonban az újpesti kapu, Nego 13 méterről Nicolicba vágta a labdát, majd Dárdai bombázott kapu fölé, ezzel zárult az első félidő.

II. félidő: Nagy küzdelem, sérülés és egy peches gól

A második 45 perc is ünnepélyes kezdőrúgással indult, melyet Velancsics Dezső végzett el, aki 65. születésnapjára kapta ajándékba barátaitól a lehetőséget. Szünetben egyik edző sem cserélt, az első helyzetet a vendégek dolgozták ki ebben a játékrészben, Csongvai ívelése után Csoboth fejelt alig kapu fölé 12 méterről. Ebben a félidőben jóval kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk, a nézők azonban nem unatkoztak, nagy küzdelem zajlott a pályán. A 72. percben Nego lövését spárgázva védte Nicolic, majd a szöglet után Serafimov fejesét is hárította a vendégek hálóőre. A 80. percben egy hihetetlen pech-sorozat végén megszerezte a vezetést az Újpest FC: Pinto egy ártatlan szituációban megsérült, de úgy, hogy közben a félpályánál Tallohoz került tőle a labda, a gyors kontra végén Pauljevic tekert 18 méterről a kapunkba (0-1). A 88. percben Tallo passzát követően Bjelos lőtt az oldalhálóba. Egy perccel később Katona 17 méteres lövését védte Kovács. A nyolc perces hosszabbításban a lila-fehérek megőrizték előnyüket, csapatunk elszenvedte első hazai vereségét a bajnokságban.

A következő fordulóban az újonc Vasas otthonába látogatunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek