hu en
2022. Szeptember 09. 08:45  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Kasper Larsen: "A szurkolók buzdítása plusz energiát ad nekünk”

Nyáron érkezett dán hátvédünkkel, Kasper Larsennel első magyarországi tapasztalatairól beszélgettünk.

Mik az első benyomásaid a magyar fociról, mik a különbségek a korábbi ligákhoz képest, ahol játszottál?

Még csak négy hete vagyok a Fehérvár játékosa, de máris számos új benyomást és tapasztalatot szereztem. A focit és a játékstílust nézve úgy látom, Dániában fizikálisabb a játék és a taktikai csata van előtérben, míg a magyar NB I-ben több az egy az egy elleni párharc.

Volt már időd egy kicsit Magyarországot is megismerni?

A feleségemmel és a lányommal együtt Fehérváron élünk, az ideigazolásomat követően természetesen körbenéztünk a városban, nagyon szép hely, sok kedves emberrel találkoztam és az is tetszik, hogy milyen sok gyerek van az utcákon. Egy nap a Balatonra is leutaztunk, meglepően sok német emberrel találkoztunk ott, valamint Budapestet is megnéztük, ami szintén egy csodálatos város.

Milyen gyorsan sikerült a beilleszkedés a csapatba?

Nyitott embernek tartom magam, aki könnyen ismerkedik mindenkivel. Az első hetekben különösen fontosnak tartottam, hogy mindenkivel sokat beszélgessek, és itt nem csak a csapattársakra gondolok, hanem például a masszőrökre és a fizioterapeutákra is. Azt gondolom, jó kapcsolatom van mindenkivel az első naptól kezdve.

Mennyit tudtál előzetesen a magyar fociról?

Nem túl sokat, honfitársaim közül a Ferencvárosban futballozó Rasmus Thelanderrel beszélgettem előzetesen, valamint megnéztem néhány magyar bajnokit, hogy minél jobban megismerjem a magyar csapatokat és a bajnokságot. Nem emlékszem, hogy magyar csapat ellen játszottam volna korábban, azonban néhány magyar ismerősöm volt korábbról is.

Meglepett, hogy a leigazolásod után rögtön kezdőként léphettél pályára Kölnben, az EKL-rájátszás odavágóján?

Egyszerre igen is, meg nem is. Úgy érkeztem a Vidihez, hogy amennyiben a szakmai stáb is úgy látja, készen állok már az első mérkőzésen is pályára lépni, ekkor már túl voltam néhány közös edzésen a csapattal. Ettől függetlenül persze nem lehettem benne biztos, hogy rögtön megkapom a lehetőséget a bizonyításra, de ez volt a célom, így nagyon örültem, hogy már a Köln ellen bemutatkozhattam új csapatomban.

Az első Vidi-mezben lejátszott meccseden máris pályafutásod legnagyobb győzelmének voltál részese?

Valóban, ez az egyik legnagyobb győzelem a pályafutásom során, nem kell hangsúlyozni, mekkora dolog a Köln ellen idegenben nyerni. Ezt senki nem veheti el tőlünk annak ellenére sem, hogy a hazai visszavágót elveszítettük.

Néhány forduló elteltével milyennek látod az NB I-et?

Nem könnyű a bajnokság, minden meccsen nagyon keményen meg kell küzdeni a pontokért, sajnos az elmúlt két idegenbeli mérkőzésünkön nem voltunk sikeresek. Úgy látom, mindenki még keményebben edz annak érdekében, hogy fejlődjünk. Mindegyik ellenfél erős kezdőcsapattal áll fel, de azon vagyunk, hogy minél több három pontot gyűjtsünk a következő hetekben. A céljaink nem változtak, de most lépésről lépésre kell haladnunk, győzelmeket és pontokat kell gyűjtenünk, ennek a megalapozása az edzéseken történik.

Mik az erősségeid?

Mindig nehéz magát értékelnie egy játékosnak, azt vallom, az a legszerencsésebb, ha a szurkolók a mérkőzéseken, a pályán látják az erősségeimet. Ha viszont ki kell emelnem valamit, a fejjátékomat és a labdabiztosságomat mondanám.

A Köln ellen szinte telt ház előtt játszhattatok. Mik az első benyomásaid a Vidi-szurkolókról?

Azt egyértelműen láttam, hogy fanatikus szurkolók buzdítanak minket, ami plusz energiát ad nekünk. Bizonyítanunk kell nekik, ők is tudják, hogy mire vagyunk képesek, amikor igazán jól játszunk, ezt szeretnénk minél többször megmutatni a pályán.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek