hu en
2022. Szeptember 07. 10:07  -  molfehervarfc.hu   -   MLSZ   -   Fotó: molfehervarfc.hu
VÁLOGATOTT
U16: Szép Márton gólt szerzett Csehország ellen

Fodor-Papp Tamás is pályára lépett a csehek elleni vesztes mérkőzésen.

U16-os válogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén a cseheket fogadta Újpesten, és csatárunk, Szép Márton góljával már a 2. percben megszerezte a vezetést. A jó kezdés után azonban a vendégek gyorsan magukhoz ragadták az irányítást, a 7. percben egyenlítettek, és a folytatásban is ránk tudták erőltetni az akaratukat. 

A magyar válogatott próbált magasan védekezni, de a csehek hatékonyan futballoztak a letámadás ellen, a mi labdakihozatalaink viszont sokszor labdavesztéssel értek véget, mert ellenfelünk is magasan kezdte a védekezést, és ezzel rendre hibára kényszerítette játékosainkat. A félidő derekán a cseh válogatott még kétszer betalált, majd a fordulás után további három gólt szerezve fölényessé tette győzelmét. Bár voltak helyzeteink, kapufát is lőttünk, a csehek végig veszélyesebbek voltak, és megérdemelten nyerték meg a meccset.

A két csapat csütörtökön 11.00 órakor ismét összecsap egymással az Újpest Szilágyi-Tábor utcai létesítményében.

– A cseh csapat jelenleg jobb játékerőt képvisel nálunk, ráadásul ezúttal mi sem játszottunk a saját tudásunknak megfelelően, és ez nagy különbségű vereséget eredményezett. Egy napunk van, hogy korrigáljuk a hibáinkat és javítsunk a játékunkon, a második mérkőzésen szeretnénk megmutatni, hogy sokkal több van a csapatban – mondta az mlsz.hu-nak Sándor György szövetségi edző a mérkőzés után.

Szép Mártont a 67. percben cserélték le, Fodor-Papp Tamás végigvédte a találkozót.

A teljes találkozó megtekinthető itt:

Magyarország-Csehország 1-6 (1-3)

Magyarország: Fodor-Papp Tamás - Bencsetler Máté, Csiszár Máté (Csorba Noel, 46.), Balogh Máté, Garai Zétény - Madarász Ádám (Komlósi András, 46.), Miskolczi Domonkos (Mondovics Kevin, 46.) - Szlovák Áron (Zója-Katona Márk, 46.), Németh Hunor (Kern Ákos, 67.), Oros-Kovács Benedek (Egri Imre, 67.) - Szép Márton (Kovács Patrik, 67.)

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek