hu en
2022. Augusztus 25. 09:00  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A Köln-Vidi mérkőzés odavágója számokban

A Köln ellen debütált Kasper Larsen passzolt a legpontosabban, a jobb oldalunk volt veszélyesebb támadásban a múlt csütörtöki EKL-mérkőzésen.

Csapatunk múlt csütörtökön nagy bravúrt elérve 2-1-re győzött a német 1. FC Köln otthonában, a visszavágót csütörtökön 19 órától játsszuk a MOL Aréna Sóstóban. Cikkünkben az odavágóval kapcsolatban néhány érdekes statisztikára világítunk rá.

Passzpontosság

A mérkőzésen a legnagyobb pontossággal a Vidiben az első mérkőzését játszó dán hátvédünk, Kasper Larsen passzolt, akinek átadásai 90%-os hatékonysággal értek célba. Őt Stopira követi 89%-os pontossággal, de a mérkőzésen gólt fejelő és gólpasszt is adó Budu Zivzivazde 80%-os mutatója is kiemelkedő támadóként.

Aktívabb jobb oldal

A mérkőzés statisztikáit szemlélve megfigyelhető, hogy csapatunk a jobb oldalon sokkal attraktívabb volt támadásban, mint középen vagy a bal szélen. Az ellenfél kapuja előtt veszélyt teremtő lehetőségeink 98%-a jobb oldali támadás után alakítottuk ki. A hazai csapat is a jobb szélen volt veszélyesebb támadásban a statisztikák alapján.

Fókuszban a hosszú átadások

A statisztikákat figyelve látható, hogy csapatunk sokkal több hosszú passzal próbálkozott, mint a kölniek, ami főként a játékstílusbeli különbségnek köszönhető. A hosszú átadásaink százalékos arányban az összes passzunk 21%-át tették ki, ez a szám a hazaiaknál mindössze 9% volt.

Kevés nagy helyzet mindkét oldalon, kiváló helyzetkihasználás csapatunknál

A várható gól mutató (XG) a kapu előtti helyzetek mennyisége helyett a minőségét vizsgálja. A számokból megfigyelhető, hogy a Köln játékosai a góljuk és a második félidei kapufájuk kivételével valójában nem tudtak minőségi helyzetet kialakítani. Csapatunk előtt sem adódott sok lehetőség, ehhez mérten kiemelendő azonban a remek helyzetkihasználásunk, aminek köszönhetően két gólt is szereztünk és előnnyel várhatjuk a csütörtök esti visszavágót.

CÍMKÉK
2022-2023 UEFA Európa Konferencia Liga MOL Fehérvár FC - 1. FC Köln
Hírek
A két vezetőedző értékelte a MOL Fehérvár FC - 1. FC Köln mérkőzést 2022. Augusztus 25.

Michael Boris és Steffen Baumgart nyilatkozott a lefújás után a csütörtök este.

Nego Loic: "Az első, ami eszembe jut, hogy köszönjük szurkolóinknak ezt a fantasztikus biztatást" 2022. Augusztus 25.

Magyar válogatott játékosunk értékelte az 1. FC Köln elleni visszavágót és azt is elárulta, milyen találkozóra számít vasárnap Kisvárdán. 

Nagy küzdelem a pályán, óriási hangulat a lelátón, de a Köln jutott a csoportkörbe EKL @ 2022. Augusztus 25.

Mindent megtettünk a továbbjutásért, de három góllal megnyerte a visszavágót a német csapat, így ők jutottak be az Európa Konferencia Liga csoportkörébe.

Michael Boris: "Mi szeretnénk ott lenni a csoportkörben!" 2022. Augusztus 25.

Csapatunk 1. FC Köln elleni Európa Konferencia Liga playoff-visszavágója csütörtökön este 19 órakor kezdődik a MOL Aréna Sóstóban.

Steffen Baumgart: "Támadásban és védekezésben is jól kell teljesítenünk" ELLEN-ÉRV @ 2022. Augusztus 25.

Az 1. FC Köln vezetőedzője elmondta, céljuk egyértelműen a csoportkörbe jutás, valamint a MOL Aréna Sóstó pályájának minőségét is méltatta.

Két fontos játékos, négy villámkérdés! 2022. Augusztus 25.

Páros interjú a két korábbi remek Vidi-labdarúgóval, Huszti Szabolccsal és Juhász Rolanddal az 1. FC Köln elleni visszavágó előtt, akik a helyszínen szurkolnak majd az utódoknak!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek