hu en
2022. Augusztus 17. 06:00  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Nagy érdeklődéssel várja a német sajtó vezetőedzőnk "visszatérését" - lapszemle

Michael Borisszal többek között a német RTL és a Bild is készített interjút a csütörtöki találkozóra készülve.

A Petrocub Hincesti elleni Európa Konferencia Liga-továbbjutás bebiztosítását megelőzően már eldőlt, hogy a rájátszásban a német 1. FC Köln lehet csapatunk ellenfele a csoportkörbe jutásért. A playoff-kvalifikációt követően rögtön érezhető volt a német (sport)sajtó kiemelt érdeklődése, főként német vezetőedzőnk, Michael Boris irányába.

Szakvezetőnkkel interjút készített a legnagyobb német bulvárlap, a Bild, a Németországban a csütörtöki találkozót és annak egy héttel később esedékes fehérvári visszavágóját is közvetítő jogtulajdonos televízió, az RTL, valamint számos helyi, regionális vagy országos lap és hírportál, a teljesség igénye nélkül a Bonner General Anzeiger, a Kölnische Rundschau, a Münchener Merkur, a Sport-Informations-Dienst ügynökség, a Kölner Stadt-Anzeiger, a Reviersport és az Express.de is. Az alábbiakban a már megjelent interjúk érdekesebb részeiből válogattunk.

Az esélyekről

"Természetesen nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de az egyenes kieséses mérkőzéseken bármi megtörténhet. Abban bízom, hogy döntetlent vagy szoros eredményt tudunk elérni Kölnben, hogy a visszavágón legyen esélyünk a továbbjutásra. A magyar labdarúgás az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül, ezt azt gondolom, a német válogatott is megtapasztalhatta..."

A kölniek vezetőedzőjéről, Steffen Baumgartról

"Tavaly októberben egy, az Ostfriesland és az NDK korábbi játékosai közötti barátságos mérkőzésen ismerkedtünk meg, ekkor az Ostfriesland csapatának társedzője voltam. Edzői pályafutását figyelemre méltónak tartom. Amikor a Paderborn edzője volt, ott is átadta a csapatának azt a stílust, amit elképzelt, Kölnben pedig gyorsan megértette, hogy mennek a dolgok - átadta a szurkolók és a város szenvedélyét a csapatnak, ami minden meccsen látszik. A játékosai mindig előre felé védekeznek. Segítőjét, André Pawlakot viszont jól ismerem személyesen, sokszor találkoztunk edzőként a Regionalligában."

A várható nagy hangulatról

"Arra számítok, hogy a kölni csapat szurkolói támogatásával az első perctől teljes gőzzel fog játszani. Felkészülünk taktikailag, fizikailag, de a legfontosabb, hogy mentálisan is, mert a legtöbb játékosunk még nem játszott ennyi néző előtt. Nem szabad túlságosan tisztelnünk az ellenfelet és meg kell akadályoznunk, hogy eurófia alakuljon ki a stadionban. Szeretem a kölniek dalait, de a "Trömmelche"-t csütörtök este nem szeretném hallani, az ugyanis legalább egy kapott gólt jelentene."

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek