hu en
2022. Augusztus 16. 16:50  -  Óházy Bálint   -   Fotó: 1. FC Köln
Szurkolói információk a Köln elleni idegenbeli EKL-mérkőzésre

A kölni stadion autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, az összes büfé készpénzmentes, de a parkolásért csak készpénzzel lehet fizetni.

Csapatunk az UEFA Európa Konferencia Liga rájátszásának első mérkőzésén augusztus 18-án (csütörtökön) 20:30-tól lép pályára a háromszoros német bajnok és négyszeres kupagyőztes 1. FC Köln ellen a RheinEnergieStadionban. A mérkőzésre szóló belépőre váltható voucherek értékesítése a VidiShopban és online is zajlott kedd 16:00 óráig, meccsnapi jegyárusítás a helyszínen nem lesz a vendégszektorba! A vouchereket belépőjegyre váltani meccsnapon, augusztus 18-án 18:30-tól meccskezdésig, 20:30-ig lehet. Ennek helyszínei a RheinEnergieStadion északi oldalán található vendégszektor bejárata melletti pénztárak. A jegy átvételekor az átvevő személyazonosságát és a voucher érvényességét is ellenőrizni fogják! 

Cikkünkben a Kölnbe utazó szurkolóinknak gyűjtöttük össze a fontosabb információkat.

A helyszín: RheinEnergieStadion

Az 1. FC Köln hazai mérkőzéseinek otthont adó RheinEnergieStadion (50933 Köln, Aachener Straße 999.) nemzetközi mérkőzéseken 45 134 szurkoló befogadására képes. A 2004-ben felújított stadion a 2006-os világbajnokság és a 2005-ös Konföderációs Kupa több mérkőzésének is otthont adott. A kölniek hazai meccsein az elmúlt szezonokban közel 100%-os volt a stadion kihasználtsága, mintegy 25 000 szurkoló vált szezonbérletet évente a kölni arénába.

Megközelítés

Az autóval érkező szurkolók az A1-es autópályát Köln­-Bocklemünd, Köln­-Lövenich vagy Köln Weiden/Frechen lehajtónál elhagyva, a stadiont jelző táblákat követve érkezhetnek meg a mérkőzés helyszínére, a stadion környékén 7500 parkolóhely áll a szurkolók rendelkezésére. A vendégszurkolók a P4-es parkolót vehetik igénybe, amely a találkozó napján 16:30-kor nyit. Ennél korábbi parkolási igény esetén javasoljuk a „Weiden West” P+R parkoló használatát. A P4-es parkolóban személyautóval a parkolójegy ára 7 euró, kilenc fős kisbusszal 14 euró, autóbusszal 20 euró, amelyet kizárólag készpénzben fogadnak el a parkolóőrök. A gépkocsival érkezőknek a navigációs alkalmazásokba a 50933 Köln, Aachener Str. 800. címet érdemes beütniük. Kérjük szurkolóinkat, hogy a P4 parkolóba érkezzenek meg 17:00-18:00 óra között, mert a helyi rendőrség innen kíséri át a vendégszurkolókat a vendégszektor bejáratához.

A tömegközlekedéssel érkezők az KVB 1-es vasútvonal Neumarkt állomása felől Weiden irányába utazva a RheinEnergie Stadion állomáson leszállva érkezhetnek meg a stadionhoz. A vonatra a kölni központi pályaudvarról és a Cologne/Bonn repülőtérről a 12-es és 13-as villamossal elérhető Weiden West állomáson is felszállhatnak a szurkolók. A mérkőzésre szóló belépőjeggyel a találkozó előtt és után a tömegközlekedés használata ingyenes.

Bár a Németországba történő beutazásnak jelenleg nem feltétele a koronavírus elleni oltottság/átesettség/negatív teszt, a tömegközlekedési eszközökön továbbra is kötelező az FFP2 minősítésű maszk viselése.

Vendégszektor: N6

A stadion kapui a kezdő sípszó előtt két órával, 18:30-kor nyitnak. A Vidi-szurkolók a stadion Északi lelátójának N6 szektorában foglalhatnak majd helyet. A vendégszektor bejárata a stadion legészakibb pontjánál található. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a stadion nézőterén tilos a dohányzás, az ezt megszegőkkel szemben a biztonsági szolgálat munkatársai intézkedhetnek. A stadionba táskák nem vihetők be és ezek megőrzésére sincs lehetőség a helyszínen.

 

Hasznos infomációk

A mérkőzés napján 17:30-tól a lefújást követően három óráig tilos az alkoholos italos üvegek, dobozok és palackok használata és szállítása közterületen, beleértve a vendégparkoló területét is. A tilalom a stadion környéki vendéglátóhelyekre és kioszkokra is vonatkozik, ahol szintén tilos üveges és dobozos italok árusítása. Az előírást megszegőkkel szemben a helyi szabályok szerint 25 eurós szabálysértési bírságot szabnak ki. Kérjük, hogy az autóból már ne itallal a kezetekben szálljatok ki. A tömegközlekedéssel érkezőknek fontos információ, hogy a vasúti járműveken tilos az étel- és italfogyasztás.

A stadion készpénzmentes, a büfékben fizetésre bankkártyával, német Girocarddal és a Bluecode telefonos alkalmazással lesz lehetőség. Azokat a szurkolókat, akik ittas állapot mutatnak vagy alkoholszintjük meghaladja az 1,1 ezreléket, nem engedik be a stadion területére.

A stadionba nem vihetők be állatok, veszélyes, szúró-vágó eszközök és fegyverek, alkoholos italok, esernyők, profi fényképeztőgépek és videókamerák, kirekesztő feliratok, megafonok és egyéb zajkeltő eszközök, 1,5 méternél hosszabb és 3 centimétert meghaladó átmérűjű zászlók és transzparensek, pirotechnikai eszközök és papírtekercsek sem. A stadion teljes pályarendszabálya angol és német nyelven ide kattintva olvasható el.

Mozgássérült és látássérült szurkolók

Számukra és kísérőiknek a stadion 02-07-es szektoraiban biztosítanak helyet a szervezők, amelyet a Keleti lelátó középső bejáratánál közelíthetnek meg. Parkolási igényüket előzetesen, a [email protected] e-mail címen jelezhetik.

Utazás

Klubunk nem szervez szurkolói utazást a kölni mérkőzésre, az RBD Ultras szervezésében induló buszos utazás részleteihez kattints ide

A Konzuli Szolgálat felhívja a figyelmet a konzuli védelemre való regisztráció lehetőségére, mely elősegíti a gyorsabb konzuli segítségnyújtást, amennyiben valaki külföldön bajba kerül. A regisztráció ingyenes és mindössze pár percet vesz igénybe, elvégezhető a Konzuli Szolgálat honlapján ide kattintva vagy a Konzinfo Utazom mobilapplikáción keresztül.

Elérhetőségek

A mérkőzés szervezői kérdés esetén hétfőtől péntekig 9 és 18 óra között a +49 221 99 1948 0 telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen állnak a szurkolók rendelkezésére.

A cikkben szereplő képeket az 1. FC Kölntől kaptuk felhasználásra. Hivatalos weboldaluk angol nyelven: https://fc.de/en/

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek