hu en
2022. Június 24. 19:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Győzelemmel kezdtük a szezont

Felkészülési mérkőzésen Petrjak, Babos, Dárdai, Hangya és Papp góljaival nyertünk Dunaújvárosban.

A 2022/2023-as szezon első mérkőzését az NB III Közép csoportjában bronzérmes Dunaújváros ellen játszottuk a piros-fehérek stadionjában. A meccsre új névvel (Dunaújváros FC) és új vezetőedzővel (Horváth Ferenccel) vágtak neki a hazaiak - a korábbi remek Vidi-csatárt külön köszöntötték is a lelátóról a szurkolók, de természetesen Fehérvárról is érkeztek drukkerek az edzőmeccsre.

A különböző válogatottakban szereplő játékosaink még szabadságukat töltik, Michael Boris így több fiatal játékosra is számított péntek délután. A kezdőcsapatban ezúttal Kovács D. - Alef, Lüftner, Vágó - Kojnok, Kovács I., Makarenko, Berekali - Csoboth, Petrjak - Funsho tizenegy kapott lehetőséget. A meccs újvárosi helyzettel kezdődött, Kovács nagyot védett Novák lövésénél az 5. percben, ezt követően viszont átvettük a kezdeményezést, és több lehetőséget is kialakítottunk. A 8. percben Funsho éles szögből leadott lövése ment el a jobboldali kapufa mellett, a 12. percben pedig egy szöglet után Makarenko és Vágó is veszélyeztetett, de ekkor még érintetlen maradt a korábban NB I-ben is védő Pokorni kapuja. Negyedóra játék után viszont már tehetetlen volt a hazai hálóőr, Kovács István szép szólója, majd Funsho átadása után Ivan Petrjak szerezte meg a szezon első Vidi-gólját (0-1)!

A gól után továbbra is mezőnyfölényben játszottunk de nagy helyzeteket ebben az időszakban nem alakítottunk ki. A nagy hőségre való tekintettel a 24. percben ivószünetet rendeltek el a játékvezetők, majd a 30. percben Kovács Dánielt az újvidéki kölcsönjátékból visszatérő Emil Rockov váltotta - kapusaink előre megbeszélt módon 30-30-30 percet játszottak Újvárosban. A 41. percben Petrjak szépen ment el a pálya baloldalán, beadásáról nem sokkal maradt le a középen érkező Csoboth - ez volt a félidő utolsó izgalmas pillanata, mielőtt pihenőre vonultak a csapatok.

A szünetben mindkét vezetőedző változtatott, nálunk Alefet Papp Milán, Vágót Sabanov, Berekalit Hangya, Makarenkót Pinto, Kovács Istvánt Lednev, Petrjakot Dárdai, Funshót pedig Babos Bence váltotta. Utóbbinak ez volt az első fellépése a Vidi első csapatában, a 2004-es születésű támadó pedig két perc játék után Csoboth Kevin jobboldali beadását szép mozdulattal fejelte be a hálóba (0-2). Tíz perccel később Dárdai Palkó lőtt kapusfás gólt, az assziszt ezúttal Hangya Szilveszter nevéhez fűződött (0-3). Egy óra játék után Rockov helyére Kovácsik, Lüftner helyére Horváth Ákos, Kojnok helyére Farkas Máté, Csoboth helyére Csepregi Barbabás érkezett.

A 71. percben Babos duplázhatott volna, de nagyot védett a hazai kapus, a 73. percben azonban már tehetetlen volt a csereként beálló, korábbi utánpótlás-válogatott Ásványi Balázs, amikor Lednev cselei és passzai után Hangya bombázott a hálóba (0-4)! Három perccel később újabb gólt ünnepelhettünk, Lednev szögletét Papp Milán fejelte remekül a hazai kapuba (0-5), magabiztos győzelem született tehát az első edzőmérkőzésünkön.

CÍMKÉK
2022-2023 Barátságos Dunaújváros FC - MOL Fehérvár FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek