hu en
2022. Június 15. 12:55  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
EKL-sorsolás - azerbajdzsáni ellenfelet kaptunk

Csapatunk ellenfele az azeri Gabala FK lesz az EKL második selejtezőkörében. 

13.26 - Gabala FK (Azerbajdzsán, 3297 km)

Az 1995-ben még Gogol néven alapított, 2005 óta a Gabala nevet viselő klub legnagyobb sikerét a 2018/2019-es szezonban érte el, amikor megnyerték az azerbajdzsáni kupasorozatot. 14 éve szerepelnek megszakítás nélkül a legmagasabb osztályban, a 2021/2022-es idényt a negyedik helyen zárták, a kupában pedig az elődöntő jelentette számukra a végállomást. Ugyanaz a három csapat végzett előttük a bajnokságban és a kupában is, így negyedikként a kupagyőztes helyén indulhatnak az EKL-ben. Gabala városában 13 ezren élnek, amivel nem fér be a kaukázusi régió legnagyobb országának 50 legnépesebb városa közé.

TM becsült érték: 6,03 millió euró
Stadion: Qabala City Stadion, 4500 férőhelyes
Koefficiens: 3.500

13.24 - Csapatunk az azerbajdzsáni Gabala FK együtese ellen fog játszani. Az első meccset Székesfehérváron rendezik meg. 

13.14 - Amennyiben a Ferencváros nem jutna tovább a BL-selejtezőjében kazah ellenfelével szemben, akkor az EKL-ben az észak-macedón Shkupi és a gibraltári Lincoln Red Imps vesztesével mérkőzik meg. 

13.06 - A sorsolás a bajnoki ág sorsolásával kezdődik, itt azok a csapatok vesznek részt a küzdelmekben, akik a BL-selejtezőből nem jutnak tovább. 

13.03 - A szabályok és a sorsolásra váró csapatok ismertetése zajlik.

13.00 - Kezdődik a sorsolás, az alábbi linken te is élőben nézheted, kit kapunk az EKL második selejtezőkörében. 

12.55 - Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a sorsolást követően még előfordulhatnak változások, így az UEFA által később kiadott dokumentumok megérkezése után - a sorsolástól számított 24 órán belül - válik csak hivatalossá a sorsolás eredménye!

12.50 - Köszöntünk benneteket, 13.00-kor kezdődik az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörének sorsolása. Rajtunk kívül két másik magyar csapat is érdekelt a sorsoláson, a Puskás Akadémia és a Kisvárda.

Ahogy arról kedden este beszámoltunk, az UEFA szokásos módon szűkítette a lehetséges ellenfelek listáját, ezek szerint izraeli, máltai, andorrai, fehérorosz, bolgár és azeri együttes lehet az ellenfelünk az EKL második selejtezőkörében.

Fontosabb nyári dátumok az EKL-el kapcsolatban:

• Július 7. és 14.: Mérkőzésnap - 1. selejtezőkör oda- illetve visszavágó
• Július 18.: Sorsolás - 3. selejtezőkör párosításai
• Július 21. és 28.: Mérkőzésnap - 2. selejtezőkör oda- illetve visszavágó
• Augusztus 2.: Sorsolás - 4. selejtezőkör (playoff) párosításai
• Augusztus 4. és 11.: Mérkőzésnap - 3. selejtezőkör oda- illetve visszavágó
• Augusztus 18. és 25.: Mérkőzésnap - 4. selejtezőkör (playoff) oda- illetve visszavágó
• Augusztus 26.: Csoportkör sorsolása

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek