hu en
2022. Május 11. 11:00  -  Hermann Dorottya   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Nemzetközi tornán szerepelt U8-as csapatunk

Először szerepeltek külföldön a fiatalok.

Május elsején Horvátországban került megrendezésre a Borac Cup, melyen U8-as együttesünk képviselte klubunkat. Csapatunk végig magabiztosan futballozott, így az első helyen jutott tovább a csoportjából. A vidis fiatalok az NK Dilj ellen 6-1, a Mohácsi TE ellen 5-1 arányban tudtak nyerni, az NK Borac együttesével pedig 4-4-es döntetlent játszottak.

Az egyenes kieséses szakaszban aztán a nagy rivális Ferencváros volt az ellenfél, ahol egy kiélezett küzdelmet követően végül alulmaradt csapatunk.

A tornán résztvevő csapatunkat Kiss Zalán, Nikolic Marko, Bekő Zalán, Poszavecz Milán, Karpf Benett, Vörös Bálint, Urbán-Jurkulják Bence, Rafael Marcselló és Zsolnay Dominik alkották. A csapatot edzőik, Tóth Vince és Dopuda Igor kísérték el.

"Összeségében elmondható, hogy az összes meccsen kezdeményezően léptünk fel a játék minden szegmensében. Gratulálunk a mutatott játékért és a hozzáállásért srácok!" - dicsérte csapatát az első nemzetközi megmérettetés után Tóth Vince, vezetőedző.

Egy héttel később is komoly megmérettetés várt a fiatalokra, ezúttal Budapesten a szintén nemzektözi Hidegkuti Youth Cup-on vettek részt. A 12 csapatos tornán a Vidi U8-as csapata 6-4 arányban a Slovan Bratislava-t, 6-5-re a Gödöllőt, 5-1-re a CRF Clujt, 8-3 arányban a DAC-ot, 4-3-ra a Zbrojovka Brnot, 10-5-re pedig a Sigma Olomouc csapatát győzte le. Az Újpest, az MTK, a Wisla Krakow, az UTA Arad és a Mukachevo (Munkács) FA ellen azonban vereséget szenvedtek a fiúk. A tornát végül az ötödik helyen zárta együttesünk.

CÍMKÉK
Bekő Zalán Karpf Benett Kis Zalán Márk Nikolics Marko Poszavecz Milán Rafael Marcell Urbán Jurkulják Bence Vörös Bálint Zsolnay Dominik
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek