hu en
2022. Április 23. 22:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Pontmentés a hosszabbításban!

Kodro megszerezte a vezetést, majd fordított a Puskás Akadémia, de a végén Stopira kiegyenlített.

OTP Bank Liga, 2021-2022, Tavaszi szezon, 29. fordulóMeccs center 
2-2
(1-1)
Kodro 3, Stopira 94
MOL Fehérvár FC:
Kovács Dániel -- Sabanov (Lednev 87), Stopira, Rus -- Heister, Zulj (Makarenko 68), Fiola (Pinto 46), Nego -- Funsho (Dárdai 68), Kodro -- Nikolics
Zaheditabar 25, Zaheditabar 54
Puskás Akadémia FC:
Tóth -- Yoell, Urblík (Skribek 80), Baluta, Zaheditabar (Komáromi 90), Stronati, Favorov (Nunes 80), Szolnoki, Spandler, Nagy, Bakti (Corbu 71)
2022.04.23. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó13 fok3103 nézőJátékvezetők: Bognár TamásKóbor PéterAradi JózsefPintér Csaba

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában csapatunk a Puskás Akadémia FC együttesét fogadta a MOL Aréna Sóstóban szombat este. Michael Boris ezúttal a Kovács D. - Rus, Stopira, Sabanov - Nego, Fiola, Zulj, Heister - Funsho, Kodro - Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat, ellenfelünk csapatkapitánya a Vidi korábbi bajnoka, Szolnoki Roland volt.

Remekül indult számunkra a mérkőzés, hiszen a 3. percben már meg is szereztük a vezetést! Funsho beadása talán eredetileg a középen érkező Nikolicsot kereste, de végül a második hullámban érkező Kodrót találta meg a labda, aki némi igazgatás után 14 méterről a rövidbe bombázott (1-0)! A kilencedik percben Zaheditől érkezett volna a válasz, azonban lapos lövését védte Kovács.

Mezőnyjátékkal teltek a következő percek, többen sárga lapot is kaptak kemény belépők után, a 25. percben pedig Nagy Zsolt beadása után Zahedi a hálónkba fejelte a labdát, kiegyenlített tehát a Puskás Akadémia (1-1). A 33. percben Funsho vihette volna Tóthra a labdát, de az utolsó pillanatban Stronati nagyot mentett. Három perccel később Zahedi lábbal talált be, de lesen kapta a labdát. Az asszisztens is jelezte a lesállást, amelyet a VAR egy perc vizsgálódás után megerősített. Fel is pörgött a meccs, újabb egy perccel később Funsho 17 méteres lövése suhant el a baloldali kapufa mellett. Bognár játékvezető végül két perc hosszabbítás után, 1-1-es állásnál fújta le az első félidőt.

A szünetben Michael Boris egyet változtatott, a sárgalapos Fiola helyett Rúben Pinto lépett pályára, Hornyák Zsolt nem változtatott. A játékrész egy Bakti lehetőséggel kezdődött, a 47. percben lőtt kapu mellé a fiatal felcsúti szélső. Három perccel később Nikolics labdájára Zulj sprintelt rá, de Tóth Balázs jól vetődött ki a kapujából. Az 53. percben megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia, kapásból ismét Zahedi volt eredményes. Ez volt az iráni támadó második gólja a meccsen. Az 58. percben Nikolics távoli lövését védte Tóth, egy perccel később Favorov próbálkozásánál volt munkában Kovács Dániel.

A 68. percben Funsho helyére Dárdai, Zulj helyére Makarenko érkezett. A 76. percben Nego éles szögből igyekezett kapura tenni a labdát, de Tóth résen volt, egy perccel később Rus igyekezett fejelni egy baloldali beadás, de Stronati elbólintotta a labdát. A 84. percben Nego 13 méterről a rövid alsót célozta meg, Tóth Balázs nagyot védett. Három perccel később Sabanovot honfitársa, Lednev váltotta. A 91. percben Baluta megkapta második sárga lapját, így el kellett hagynia a pályát. A 95. percben kiegyenlítettünk! Kodro közeli lövésénél óriásit védett Tóth, de a kipattanóra Stopira érkezett, aki közelről a hálóba fejelte a labdát (2-2)! A lefújásig már nem változott az állás, 2-2-es döntetlent játszottunk a Puskás Akadémia ellen.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek