hu en
2022. Április 21. 16:00  -  Wéninger Ákos   -   mlsz.hu   -   Fotó: mlsz.hu
Két Vidi-játékossal a kezdőben nyert az U18-as válogatott

Horváth Gergő Ákos és Dénes Csanád Vilmos kezdett a bolgárok elleni felkészülési meccsen, Dala Martin pedig csereként állt be.

Magyarország-Bulgária 2-1 (0-1)
Magyarország: Mergl Szabolcs (Dala Martin, 46.)  - Kaján Norbert (Kállai Zalán, 83.), Nagy Zoltán, Horváth Gergő Ákos (Yaakobishvili Antal, 60.), Fábián Bence (Horváth Hunor, 60.) - Kiss Norbert, Tóth Rajmund (Sebők Péter, 76.) - Dénes Csanád Vilmos (Kocsis Dominik, 60.), Keresztes Noel (Dénes Adrián, 83.), Tarcson Ákos - Rácz Balázs (Vasvári Zoltán, 60.)

A keddi 2-1-es győzelem után Oross Márton szövetségi edző teljes sorcserét végrehajtva küldte pályára csapatát a bolgárok elleni dupla felkészülési mérkőzés visszavágóján. A mieink az első percektől labdabirtoklási fölényben futballoztak, de meddő volt ez a fölény, helyzeteket nem tudtak kialakítani a bolgár kapu előtt. A 18. percben egy labdakihozatalnál eladtuk a labdát a bal oldalon a kapunk előtt, a bolgárok pedig kihasználták a váratlan lehetőséget, és Georgi Chorbazhiyski góljával megszerezték a vezetést (0-1).

A folytatásban is inkább a mieink kezdeményeztek, de a támadásokból hiányzott az átütőerő, a labdabirtoklási fölény ellenére nem tudtunk helyzeteket kialakítani, a szünetig nem változott az eredmény.

A második félidőben nem változott a játék képe, a mieink igyekeztek megbontani a bolgár védelmet, de az első percekben nem találtak fogást a vendégeken. Az 57. percben egyenlítettünk, egy jobb oldali szabadrúgást követően a lepattanó labdát Kiss Norbert passzolta közelről a hálóba (1-1). A 71. percben már a magyar csapatnál volt az előny, egy jobb oldali szöglet után Kiss Norbert fejelt kapura, a labda megpattant egy bolgár védőn, és a bal alsó sarokban kötött ki (2-1). Hátrányban aktívabbá váltak a vendégek, de helyzetekig nem jutottak el, míg a mieink néhány ígéretes akció végén kialakítottak egy-két lehetőséget. Az eredmény azonban nem változott, akárcsak kedden, ezúttal is 2-1-re nyertünk.

CÍMKÉK
Dala Martin Horváth Gergő Ákos Dénes Csanád Vilmos
Hírek
Dala Martin: "Nagyon örülök és büszkeséggel tölt el, hogy bekerültem az U19-es válogatott szűk keretébe" 2023. Március 21.

Csapatunk fiatal válogatott kapusa azt is elárulta, hogy rendkívül nehéz csoportba kerültek, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiharcolják az Eb-részvételt. 

Dala Martin bekerült az U19-es válogatott szűk keretébe 2023. Március 17.

Pénteken szűkített keretet az U19-es válogatott, fiatal kapusunk is bekerült a szűk keretbe. 

Dala Martin meghívót kapott az U19-es válogatottba 2023. Március 08.

Március 13-a és március 17-e között az U19-es válogatott bő kerete Telkiben edzőtáborozik, majd a szűkített keret március végén Angliába utazik az Eb-elitkörre.

Dala Martinnal a kezdőben 2-1-re nyert a férfi U19-es válogatott 2023. Február 24.

Az Észtország elleni edzőmeccsen Tóth Tamás Vid is pályára lépett, csereként 22 percet játszott.

Dala Martin is csatlakozott az U19-es válogatotthoz Spanyolországban 2023. Február 21.

Kedd hajnalban utazott a Vidi fiatal kapusa az U19-es válogatott után Spanyolországba. 

Dala Martin és Babos Bence is pályára lépett az U19-es válogatottban az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen VÁLOGATOTT @ 2023. Február 03.

A magyar U19-es válogatott kedden és csütörtökön is megmérkőzött Izrael korosztályos válogatottjával, Babos Bence mindkét találkozón pályára lépett, Dala Martin pedig a csütörtöki meccsen kapott egy félidőnyi játéklehetőséget.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek