hu en
2022. Április 17. 16:50  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervafc.hu
Győzelem Mezőkövesden!

Kodro és Petrjak is Nego beadása után talált be, 2-1-re nyertünk a Mezőkövesd ellen.

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában csapatunk a Mezőkövesd otthonában lépett pályára. Michael Boris ezúttal a Kovács D. - Rus, Stopira, Sabanov - Nego, Pinto, Zulj, Heister - Kodro, Funsho - Nikolics kezdőcsapattal vágott neki a mérkőzésnek, a mezőkövesdiek kapuját pedig az a Tordai Árpád védte, aki tavasszal kölcsönben még Vidi-játékos volt.

A mérkőzést a hazaiak kezdték aktívabban, a kezdés után Sabanovnak kellett javítania saját hibáját, majd az ötödik percben Jurina lövése kerülte el a kapunkat. Egy perccel később Madarász távoli szabadrúgása kerülte el Kovács kapuját, közel tíz perc múltán pedig Zulj lövése volt hasonlóan veszélytelen a másik oldalon. A 17. percben első komoly lehetőségünket viszont rögtön gólra váltottuk, Nego jobboldali beadására Kodro érkezett remek ütemben és közelről a hálóba továbbította a labdát (0-1)!

A vezető gólunk után hét perccel Vajda kísérletét védte Kovács, majd Cseke rúgott bele a földön fekvő Funshóba, de megúszta lap nélkül az esetet. A 45. percben Jurina óriási helyzetben elcsúszott az ötösünkön belül, de a hosszabbításban már nem volt szerencsénk, Vajda beadását Drazic csúsztatta be a hálóba (1-1).

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott, a 47. percben egy veszélyes hazai beadást jegyezhettünk fel, majd a 49. percben Funsho talált be, de sajnos lesállás előzte meg a gólt. Az 55. percben ismét munkában volt a VAR egy Vidi-támadást követően, de végül kirúgással jött a Mezőkövesd. A 70. percben kettőt cserélt Michael Boris, Dárdai és Petrjak érkezett Nikolics és Funsho helyett. Dárdai az első labdaérintéséből be is találhatott volna, miután Kodro készítette le neki fejjel a ladát, de ballábas lövését védte Tordai. Petrjak viszont remek gólt rúgott a 77. percben, ukrán szélsőnk Nego jobboldali beadását kapásból lőtte be 17 méterről (1-2)!

A gólt követően Rúben Pinto helyett Makarenko állt be a hajrára. A 87. percben Kovács volt munkában, Vajda 14 méteres lövését ölelte magához. Az ötperces hosszabbítás második percében egy szögletet követően Stopira mentett a gólvonalról, de végül szabadrúgással jöttünk, hiszen előte már lekönyökölték Kovács Dánielt. A 94. percben Petrjak került nagy helyzetbe, de középre tartó lövését védte Tordai Árpád. Az utolsó pillanatokra Negót még Bese Barnabás váltotta, majd nem sokkal később Karakó Ferenc lefújta a mérkőzést, így elhoztuk mind a három pontot Mezőkövesdről!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek