hu en
2022. Április 11. 10:20  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
MOL Fehérvár FC II - Kétgólos vereség a Tatabánya otthonában

Második csapatunk sok helyzetet hagyott ki a vasárnap délutáni NB III-as bajnokin, a Tatabánya viszont mindhárom lehetőségét gólra váltotta. 

NB III Nyugati csoport, 2021-2022, Tavaszi szezon, 29. fordulóMeccs center 
3-1
(2-1)
Gyürki 5, Hoszpodár 40, Gyürki 67
Tatabányai SC:
Kunsági (Balla 34) -- Árvai (Zsiros 88), Kovács, Gyürki (Angyal 88), Soltész, Kocsis (Módi 23), Szegleti, Katona, Klausz, Hoszpodár, Farkas
Rónaszéki 9
MOL Fehérvár FC II:
Dala -- Tóth, Rónaszéki (Bozai 67), Dénes (Menyhárt 71), Tóth Bence (Dékei 71), Farkas (Singh 67), Sergej Vintonji, Berekali, Horváth G., Mohl, Papp
2022.04.10. TatabányaGrosics Gyula StadionJátékvezetők: Papp ÁdámNagy BarnabásFarkas Gergő Zoltán

Egykori Vidi-játékosok ellenfélként találkoztak vasárnap délután, hiszen Szalai Tamás fiatal csapata a Bekő Balázs által irányított Tatabánya otthonába látogatott. A hazaiak a 20 csapatos bajnokság 7. helyén álltak a meccs előtt, míg a mieink a tabella hátsóbb régióiban foglalnak helyet jelenleg.

A Tatabánya az 5. percben az első helyzetéből gólt szerzett, szép játékkal bontották meg a bal oldalunkat, majd a második hullámban érkező Gyürki lőtt 6 méterről a kapunkba, miután egy szélről érkező beadás megtalálta őt (1-0). Viszonylag gyorsan, a 9. percben sikerült egyenlítenünk, a múlt héten már az NB I-es csapat edzésén is résztvevő Sergej Vintonji tört be két szép csel után a 16-oson belülre, elfektette a hazaiak kapusát, majd önzetlenül Rónaszékit hozta játékba, aki közelről az üres kapuba lőtt (1-1). A 19. percben egy szabadrúgást követően Papp Milán tette kapu elé a játékszert, Horváth Ákos ajtó-ablak helyzetben azonban kapu mellé fejelt 4 méterről. A 28. percben Berekali Márk életerős lövését védte bravúrral a tatabányai hálóőr, aki néhány perccel később sajnálatos sérülést szenvedett, miután Sergej Vintonjival összeütközött 5 méterre a kaputól - Kunsági Roland nem tudta folytatni a játékot. A 40. minutumban egy sarokrúgást követően Hoszpodár fejelt közelről a kapunkba (2-0).

A második félidőben többet birtokoltuk a labdát, de mezőnyfölényünk helyzetekben ekkor már nem mutatkozott meg, sőt a 67. percben újabb tatabányai gólnak örülhettek a hazai nézők: Dénes Csanád Vilmos szabálytalankodott a 16-oson belül, a büntetőt Gyürki értékesítette (3-1). A 78. percben Vintonji került szépen helyzetbe, azonban 4 méterről, éles szögből nem tudta bevenni a hazai kaput, így maradt a 3-1. 

Második csapatunk nincs könnyű helyzetben, mindössze három ponttal előzzük meg a kieső helyen álló Komárom együttesét, a következő fordulóban, szerda délután pedig a tavasz egyik meglepetéscsapatához, a Balatonfüredhez látogatunk, amely a legutóbbi 5 mérkőzésén 10 pontot szerzett és 15 gólt rúgott.

CÍMKÉK
2021-2022 NB III Nyugati csoport Tatabányai SC - MOL Fehérvár FC II
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek