hu en
2022. Január 24. 06:45  -  Óházy Bálint   -   Fotó: fcf.cv
Stopira: "Nem csak a hazámat, hanem a Vidit is képviselem az Afrika Kupán"

A nyolcaddöntőre készülő Zöld-foki Köztársaság csapatkapitánya elégedett válogatottja csoportkörben nyújtott teljesítményével.

Ahogy beszámoltunk róla, a MOL Fehérvár FC mindkét Afrikai Nemzetek Kupáján szereplő játékosának, Stopirának és Lamin Jallow-nak a válogatottja is bejutott a kontinenstorna egyenes kieséses szakaszába.

A Zöld-foki Köztársaság csapatkapitánya, Stopira együttese mindhárom csoportmérkőzését végigjátszotta, most pedig készülhet a január 25-i, Szenegál elleni nyolcaddöntőre.

"Elégedett vagyok a csoportmérkőzéseken nyújtott teljesítményünkkel, hiszen a felkészülés alatt sok problémával kellett megküzdenünk: én és több csapattársam is megfertőződött a koronavírussal, így edzéseket kellett kihagynunk, és nem volt lehetősége a válogatottnak felkészülési mérkőzést sem játszani az első csoportmeccs előtt. Ennek ellenére a nyitányon győztünk, a harmadik csoportmérkőzésen pedig a hazai pályán játszó Kamerun ellen sikerült remek játékkal döntetlent elérnünk, ezzel az elsődleges célunkat, a továbbjutást teljesítettük. Ez a válogatottunk történelmében a második alkalom, amikor sikerül bejutnunk az egyenes kieséses szakaszba az Afrika Kupán, így jó a hangulat a hazámban és büszkék ránk a szurkolóink. Szenegál ellen nagyon nehéz nyolcaddöntő vár ránk, hiszen ellenfelünknek sok játékosa nemzetközi topbajnokságokban játszik hétről hétre, de keményen készülünk, magabiztosak vagyunk és elhisszük, hogy tovább tudunk jutni. Sok támogatást kapok a torna alatt vidis csapattársaimtól is, Nego Loic-kal például napi szinten beszélünk, de a többiek is gratuláltak és boldogok voltak, hogy sikerült a továbbjutás nekünk és Jallow-éknak is. Tisztában vagyok vele, hogy nem csak a hazámat, hanem a Vidit és ezáltal a magyar labdarúgást is képviselem a tornán, ezért is szeretném továbbra is a legjobbamat nyújtani" - nyilatkozta honlapunknak Stopira.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek