hu en
2022. Január 16. 01:10  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vasasfc.hu
Vidi II: Döntetlen a Vasas Kubala Akadémia U19 ellen, vereség a Vasas NB II-es csapatától

Fiatal NB III-as csapatunk két felkészülési meccset játszott szombaton Angyalföldön.

Szombaton két felkészülési meccset játszott a Vidi II Angyalföldön, a Vasas otthonában. Nem volt könnyű dolga Szalai Tamás vezetőedzőnek, hiszen sérülések és betegségek miatt több játékosára sem számíthatott, így a csapatot a Vidi utánpótlásából kellett kiegészíteni. 

Az első 2x30 perces találkozót a Vasas Kubala Akadémia U19-es együttese ellen játszottuk délelőtt 10:00 órától. A mérkőzésen a mieink az alábbi összeállításban léptek pályára: Gergely - Forgó, Horváth, Molnár, Bihari - Rónaszéki, Gulyás - Babos, Lehota, Hajdinger - Bozai. A mérkőzés összképe alapján igazságos 0-0-ás döntetlen született, a meccs nagy részében a mezőnyjáték dominált, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. 

11:30-kor kezdődött az NB II-ben a második helyen álló Vasas elleni edzőmeccsünk, melyre Szalai Tamás az alábbi csapatot küldte pályára: Hajdu - Berekali, Balogh, Mohl, Nádudvari - Elek, Horváth B. - Dénes, Kovács B,, Singh Armaan - Tóth. A kapuban az U16-os együttesünk mindössze 15 esztendős hálóőre állt, míg a védelem közepén kapott helyet az a Mohl Dávid, aki 2006-2009 között a Vidi futballistája volt, legutóbb az NB II-es Szeged együttesében futballozott, a téli felkészülést pedig az NB III-as csapatunkkal kezdte el. 

Kuttor Attila, a Vasas vezetőedzője az alábbi 11 játékosának szavazott bizalmat: Jova - Hinora. (Iyinbor, 31.), Litauszki, Otigba, Szilágyi Z. - Sztojka, Berecz, Pátkai - Feczesin, Bobál, Radó. Hasonlóan a 10 órási meccshez, ez a találkozó is 2x30 perces volt. A 7. percben Pátkai Máté szerezte meg a labdát a 16-oson kívül fiatal kapusunktól, majd az üres kapuba emelt (1-0). Tíz perccel később Hinora beadásába ért bele a kapunk előtt az egyik védőnk kézzel, a megítélt 11-est Feczesin váltotta gólra (2-0). A folytatásban támadásban maradt a Vasas, több nagy ziccert is kidolgoztak az angyalföldi játékosok, de fiatal kapusunk óriási bravúrokat bemutatva védte a kapunkat. A szünetig egy Feczesin bombát és egy közeli Feczesin-fejest is kitornázott a léc alól, de Hinorának sem sikerült túljárnia Hajdu eszén, kapusunk vetődve ütötte ki a bal alsó elől a közeli lövést. 

A második félidő elején Pátkai ugratta ki Sztojkát, aki 14 méterről a bal felsőt vette célba, de Hajdu látványos vetődéssel ezt a gólba tartó lövést is védeni tudta. Az 50. percben aztán újabb 16-oson belüli szabálytalanságot követően ismét 11-esből volt eredményes a Vasas, ezúttal Radó értékesítette a büntetőt. Az utolsó tíz percben az eredmény már nem változott, a Vasas 3-0-ra nyert fiatal csapatunk ellen. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek