hu en
2021. December 31. 09:16  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A Dvéri Zsolt vezette Lázár Lovaspark nyerte a 21. MINDIGVÁR NONSTOP VBKE-futballtornát

Drazséék veretlenül lettek a székesfehérvári torna legjobbjai, a gálameccsen pedig több egykori Vidi-játékos is pályára lépett. 

2020-ban a pandémia miatt nem került megrendezésre a szokásos év végi székesfehérvári VBKE-futballtorna, idén azonban komoly biztonsági előírások árán ugyan, de megrendezhették a szervezők a négy napos tornát. Az első napon a 38 év feletti öregfiúk-csapatok léptek parkettre, a második nap a hölgyeké volt. A profik pedig a harmadik és negyedik napon vehették birtokba a VOK kiváló parkettjét. Természetesen idén is megrendezték a Kiss Lajos és a Botos István Emléktornát is, melyeken a legfiatalabb futballisták léptek pályára. 

Az öregfiúk tornáját a Sárépszer nyerte meg, a hölgyeknél a Magyarkanizsa bizonyult a legjobbnak, míg a profik közt Dvéri Zsolt vezetésével a Lázár Lovaspark hódította el a legjobbnak járó serleget. A döntőben a PFF-Szántó ellen nagyon magabiztosan, 5-0-ra nyert a Lázár Lovaspark, az utolsó gólt közvetlenül a lefújás előtt Dvéri Zsolt szerezte, amolyan igazi "Drazsés-találattal", a Vidi egykori középpályása ragyogó mozdulattal, a saját térfelének a közepéről emelte az ellenfél kapujába a labdát - a lelkes publikum pedig felállva tapsolta a nem mindennapi gólt.

A torna legjobb kapusa Tajti Bence (Lázár Lovaspark), a torna legjobb játékosa Spandler Csaba (Villanegra), míg a gólkirály Laczkó Milán (Lázár Lovaspark) lett - az ő részére a serleget a Vidi történetének legeredményesebb gólvágója, Szabó József adta át.

A döntő napján gálameccsre is sor került, az egykori Vidi-játékosokból álló Dream Team ellenfele a magyar művészválogatott volt. A fehérváriaknál pályára lépett a Vidi II kapusedzője, Hegedüs Ferenc, az U19-es csapatunk vezetőedzője, Vajda Gusztáv, az U17-es csapatunk vezetőedzője, Nagy Lajos, az őszi szezonban a Puskás Akadémiánál kölcsönben szereplő Géresi Krisztián, aki a felkészülést már a Vidivel kezdi el, a Puskás Akadémia és a Puskás Akadémia II csapatkapitányai, Szolnoki Roland és Magasföldi József, a Vidi korábbi közönségkedvencei közül Sitku Illés, Dvéri Zsolt, Lattenstein Norbert, Horváth Gábor és Toldi Gábor. Ugyancsak a fehérváriakat erősítette Bencsik István, az FMLSZ társadalmi elnöke, aki a Vidi korábbi elnökének a fia, valamint Juhász László, a VBKE elnöke és egyben a futballtorna főszervezője, valamint Balla Károly, aki pályafutását a Vidiben kezdte.

A gálameccsen csak úgy potyogtak a gólok, hajszállal, de a fehérváriak bizonyultak jobbnak, 9-7-re nyertek a művészválogatott ellen. Juhász László 3, Géresi Krisztián és Vajda Gusztáv 2-2, Dvéri Zsolt és Bencsik István pedig 1-1 góllal vette ki részét a győzelemből. A művészválogatott legeredményesebb játékosa az NB I-es múlttal is rendelkező Ferkó Csaba volt, aki négyszer vette be Hegedüs Ferenc kapuját.  

"Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy idén, ha komoly egészségügyi szabályok betartása mellett is, de meg tudtuk rendezni a futballfesztivált. A négy nap alatt több mint 40 csapat és 500-nál is több játékos lépett pályára. Nagyon erős mezőny jött össze, rendkívül izgalmas és szórakoztató meccseket láthattak a nézők. A dobogóra egy tradicionálisan fehérvárinak mondható csapat, a Villanegra is felfért, de a győztes Lázár Lovasparkot is magunkénak érezhetjük, hiszen a csapat vezére a Vidi legendája, Dvéri Zsolt volt. Bízom benne, hogy jövőre már nem lesz velünk a COVID és ismét több határon túli együttest is vendégül láthatunk majd" - fogalmazott honlapunknak a torna főszervezője, a VBKE elnöke, Juhász László. 

Hírek
Visszapillantó - 2022 NOVEMBER: Dárdai Palkó bemutatkozott a válogatottban, 30 éves lett az RBD 2022. December 30.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2022 decemberében döntetlent játszottunk az FTC-vel, majd győzelemmel zártuk az évet a 4 éves MOL Aréna Sóstóban.

Visszapillantó - 2022 OKTÓBER: Visszatért Juhász Roland és Huszti Szabolcs 2022. December 29.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2022 októberében két korábbi remek játékosunk tért vissza a klubhoz, a hónapot pedig kispesti győzelemmel zártuk.

Visszapillantó - 2022 SZEPTEMBER: Továbbjutás a MOL Magyar Kupában 2022. December 28.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2022 szeptemberében a Mezőkövesd elleni bajnoki sikernek, kupatovábbjutásnak és a válogatott bravúrjának is örülhettünk.

Elhunyt Viniczai Tibor 2022. December 28.

Klubunk korábbi ügyvezető elnöke hosszan tartó, türelemmel viselt súlyos betegség után, 66 esztendős korában hunyt el.

Visszapillantó - 2022 AUGUSZTUS: Bravúros győzelem a Köln otthonában 2022. December 27.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2022 augusztusában a nemzetközi kupában menetelt és Kölnben is győzött csapatunk, kevésen múlt az EKL-csoportkörbe jutás.

Visszapillantó 2022 - JÚLIUS: Magabiztos továbbjutással kezdtük nemzetközi kupaszereplésünket 2022. December 26.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2022 júliusában felkészülési meccsen legyőztük a török rekordbajnokot, az EKL-ben pedig sikerrel vettük az első megmérettetést.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek