hu en
2021. December 08. 12:00  -  Hermann Dorottya
Első és második helyen telelnek leány csapataink

Mindhárom korosztály remekül szerepelt az őszi szezonban. 

Mindhárom leány utánpótlás csapatunk kiemelkedően jól, dobogós helyen zárta a 2021/2022-es szezon őszi felét. U14-es és U19-es az első, U16-os csapatunk pedig a második helyről várja a márciusi folytatást.

U19-es csapatunk minden mérkőzését megnyerve, 30 ponttal vezeti a tabellát. Tíz mérkőzés alatt 79 gólt szereztek a lányok, ebből a legtöbbet, húszat Bors Tímea jegyzett, aki ezzel a góllövőlista ötödik helyén áll, őt követi a 16 gólos Toldi Dorina. Toldi mellett Kozma Réka és Kabai Dorina is 16 évesen már alapembernek számít az U19-esek közt, Izinger Kinga pedig mindössze 14 esztendősen 12 gólig jutott a nála négy évvel idősebbek mezőnyében. Kozma pedig emellett már a felnőttcsapatban is bemutatkozhatott.

Március 5-én folytatódik a bajnokság: a negyedik helyen telelő ZTE otthonába látogat majd együttesünk.

U16-os leányaink kilenc meccsből nyolc győzelemmel a második helyen állnak a bajnokság felénél. Mindösszesen egyszer, a listavezető Szekszárd ellen szenvedett 1-0-s vereséget csapatunk, összes többi meccsét pedig megnyerte. A 6 kapott góllal szemben 50-et szereztek a lányok, ebből 13 az időközben a felnőtt csapatban is bemutatkozó Bognár Petra nevéhez fűződik, aki ezzel az ötödik helyen áll a góllövőlistán. Ebből a korosztályból Hegyi Luca bekerült a Vidi legtehetségesebb fiataljait kiemelő Top Talent programba. U16-os csapatunk kerete 100%-ig saját nevelésű játékosokból tevődik össze, mindannyian legalább 2 éve fociznak nálunk.

Március 19-én folytatódik a bajnokság, ekkor a tabella utolsó helyén álló Tatabánya látogat Sóstóra.

Júliusban kezdte meg a felkészülést U14-es csapatunk, mely 8 felkészülési mérkőzést követően mind a nyolc bajnoki meccsét megnyerve telel a tabella élén. A 71 szerzett gólból a góllövőlistát holtversenyben vezető Csanádi Kata 28-at szerzett, nem meglepő, hogy bekerült a Top Talent programba is.

Március 19-én Sopronban folytatódik a bajnokság csapatunk számára.

Folyamatos az előrelépési lehetőség, ennek is köszönhető, hogy legtehetségesebb fiatal játékosaink rendre az eggyel idősebb korosztályban edzenek, és ha van rá lehetőség, a meccseken is szerepet kapnak” – árulta el Szimán Bálint, technikai vezető. – „Számunkra rendkívül fontos, hogy az utánpótlásban ne az eredmény, hanem az egyén fejlődése álljon a középpontban, emellett azonban természetesen büszkék vagyunk rá, hogy a három korosztályból kettő az első, egy pedig a második helyen áll jelenleg. Hatalmas büszkeség továbbá az is, hogy az U14-es régiós válogatottba 6 játékosunk is bekerült, akik mindannyian túljutottak a negyedik fordulón.”

Nem merül ki ennyiben a Vidi női utánpótlása, július óta már a fiatalabb focizni vágyó kislányokkal is szervezett keretek között foglalkozik klubunk, így már 5 éves kortól csatlakozhatnak hozzánk a jövő focistái. „Idén a Mikulás hozta el a „vidis” felszerelést a legkisebbeknek, természetesen nagy volt az öröm. Szükség is lesz a mezekre, januártól ugyanis Bozsik-tornákon, valamint saját rendezésű fesztiválokon focizhatnak majd” – tudtuk meg ezt is Szimán Bálinttól.

 

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek