hu en
2021. Szeptember 29. 09:09  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A nyolcadik helyezett DVSC otthonába látogatunk szombat este

Több mint másfél év után lépünk ismét pályára Debrecenben.

Szombati ellenfelünk a 2019/2020-as szezonban búcsúzott az NB I-től, azonban a következő idényben sikerült azonnal kiharcolnia a visszajutást, méghozzá a Viditől távozó Huszti Szabolcs és Toldi Gábor edzőpáros irányításával. A két szakemberrel kezdte el a Loki a 2021/2022-es szezont az NB I-ben is.

Az eddigi 7 forduló során 8 pontot szerzett a DVSC, ezzel jelenleg a 8. helyen áll szombati ellenfelünk a tabellán. Figyelemre méltó azonban, hogy a Paks után a Loki szerezte a második legtöbb gólt az NB I-ben, eddig 18 találatnál jár a csapat. A gólok egyharmadát Ugrai Roland lőtte. Nem csak sok gólt lő, de sokat is kap a DVSC, a ZTE és a Paks után a harmadik legtöbbet - 14-et - a debreceni alakulat kapta.

A nyáron nem volt nagy változás a csapat keretében, hatan távoztak és ugyanennyien érkeztek - legutóbb néhány napja a 37-szeres válogatott Németh Krisztián igazolt a DVSC-be. 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők: David Babunszki (északmacedón-spanyol, Viitorul Constanta – Románia, szabadon igazolhatóként), Charleston (Charleston Silva dos Santos, brazil, FC Sfintul Gheorghe Suruceni – Moldova), Sylvain Deslandes (francia-kameruni, FC Arges – Románia, szabadon igazolhatóként), Marko Nikolics (szerb, Budafoki MTE, szabadon igazolhatóként), Németh Krisztián (szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Soltész Dominik (Bp. Honvéd, legutóbb kölcsönben FC Ajka)

Távozók: Bényei Balázs (Debreceni EAC, kölcsön után végleg), Haris Attila (Soroksár SC), Kinyik Ákos (Paksi FC), Szatmári Csaba (Diósgyőri VTK)
Kölcsönbe távozókDeczki Máté (veszprémi kölcsön után Debreceni EAC), Kovács Péter (budaörsi kölcsön után Szolnoki MÁV)

Debrecenben legutóbb 2020. február 5-én léptünk pályára, akkor 1-1-es döntetlent játszottunk. A szombati lesz a két csapat 81. egymás elleni NB I-es bajnokija, az eddigi 80 találkozóból 34-et megnyertünk, 16 döntetlen mellett 30 debreceni siker született. A gólkülönbség 109-106 a Loki javára. Érdekesség, hogy a legutóbbi 16 egymás elleni bajnokin egyszer sem győzött le minket a DVSC, 14 győzelem mellett mindössze kétszer tudott pontot szerezni ellenünk a Loki. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek