hu en
2021. Szeptember 18. 20:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
MOL Magyar Kupa - magabiztos továbbjutás a Sopron ellen

6-2-re nyertünk NB III-as ellenfelünk otthonában. Csoboth és Jallow duplázott, betalált Nikolics és Dárdai is.  

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában az NB III-as SC Sopron vendégei voltunk szombat este. Ahogy azt korábban jeleztük, sérülések és betegség miatt több mint egy csapatnyi játékosra nem számíthatott Szabics Imre vezetőedző, aki így a következő kezdőt küldte pályára: Kovács D. - Nego, Fiola, Lüftner, Heister - Dárdai, Makarenko, Szendrei, Csoboth - Jallow, Nikolics.

Remekül indult a meccs, már a 9. percben megszereztük a vezetést: Heister lábát húzták el a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Nikolics lőtte a jobb alsóba (0-1). 

Három percel később kapitányunk egy emeléssel próbálkozott távolról, de fölé ment a labda. Nem úgy a 14. percben, amikor egy gyönyörű támadás végén Csoboth adott középre, Jallow pedig a jobb alsóba fejelt 9 méterről (0-2). 

Továbbra is beszorítottuk a házigazdát, aminek a 19. percben újabb találat lett az eredménye: Csoboth labdája Dárdait találta meg, aki elvitte a kapus mellett a játékszert, majd a kapu közepébe lőtt ballal (0-3).

Mindössze 5 perc telt el, amikor már a negyedik Vidi-gólnak örülhettünk - Jallow passzolt Nikolicshoz, ő Csobothnak adta tovább, Kevin pedig 16 méterről csodálatosan csavart a bal felsőbe (0-4)!

Egy perc múlva jöhetett volna az ötödik is, Nikolics fejelte le a labdát Jallownak, aki 2 méterről a felső lécet találta el. A 33. percben szépített a Sopron, Krizsonits két jó csel után kilőtte a jobb alsót 16 méterről (1-4). 

A hazai gól után nem sokkal Nikolics került helyzetbe, lapos próbálkozására leért Horváth. A 39. percben már tehetetlen volt a piros-fehérek kapusa, Makarenko passza után Jallow egy csellel két védőt csapott be, majd az ötös sarkáról a hosszúba bombázott (1-5)!

A félidő vége előtt még Nikolics találta el a kapufát szép egyéni megmozdulás után, de maradt az 1-5, jelentős előnnyel mehettünk pihenni. 

A második játékrész egy Dárdai-helyzettel kezdődött, szélsőnk 11 méterről lőtt, Horváth védett. Az 50. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, miután Lüftner szabálytalankodott a kapunk előtt. Kustor a kapu bal oldalába lőtte a tizenegyest, Kovács a másik irányba vetődött (2-5).

A mérkőzés következő szakaszában ritkultak a helyzetek, a viszonylagos csendet Baranyai törte meg, aki majdnem a saját kapujába fejelte Dárdai beívelését, de a léc mentett. A 75. percben Dárdai szöglete után Makarenko fejelt, Horváth nagyot védett.

A 80. percben megszereztük a hatodik gólunkat is, Dárdai ívelt jobbról a hosszúra, Csoboth pedig kapásból a kapuba bombázott 6 méterről (2-6)! 

Az utolsó 10 percben már nem alakult ki komolyabb lehetőség egyik kapu előtt sem, magabiztosan, 6-2-re nyertünk Sopronban, így továbbjutottunk a MOL Magyar Kupa következő körébe. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek