hu en
2021. Szeptember 08. 07:00  -  Wéninger Ákos   -   mlsz.hu   -   Fotó: mlsz.hu
Szendrei Norberttel a kezdőben nyert az U21-es válogatott

A San Marino elleni 4-0-ás siker alkalmával is játékosunk viselte a kapitányi karszalagot.

U21-es válogatottunk az Izraeltől elszenvedett 2-1-es vereség után San Marinóba utazott, hogy a csoport papíron leggyengébb csapata ellen próbáljon javítani. Gera Zoltán öt helyen változtatott múlt heti kezdőcsapatán, Csontos Dominik, Baráth Péter, Skribek Alen, Tóth-Gábor Kristóf és Bukta Csaba került be az együttesbe. A mieink lendületesen kezdték a mérkőzést, már a 3. percben közel jártak a gólszerzéshez, egy bal oldali beadás után Tóth-Gábor csúsztatott 5 méterről a bal kapufa tövére. A folytatásban is a hazai térfélen zajlott a játék, a hazaiak nagy erőkkel védekeztek, a mieink pedig próbálták megbontani a felállt védelmet - olvasható az mlsz.hu tudósításában

Ez nem volt könnyű feladat, de így is kialakítottunk jó néhány helyzetet a hazai kapu előtt. Az első negyedóra végén Gera Zoltánnak kényszerű cserét kellett végrehajtania, Szánthó Regő bokája sérült meg, nem tudta folytatni a játékot, Komáromi György állt be a helyére. Az eset néhány percre megfogta csapatunkat, de hamar visszaállt a rend, és tovább támadtunk az első gólért, amelyet a 29. percben sikerült megszerezni: Skribek Alen bal oldali szöglete után Baráth Péter fejelt 5 méterről a hálóba (0-1). A gól egy kissé bátrabb játékra ösztönözte a házigazdákat, de a játék képén nem tudtak változtatni, továbbra is a mieink akarata érvényesült a pályán, az eredmény azonban nem változott a szünetig.

A fordulás után újult lendülettel támadott a magyar válogatott, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, folyamatos nyomás alatt tartottuk San Marino kapuját, a hazai védők nem egyszer az utolsó pillanatban, bevetődve blokkolták a lövéseinket. A 60. percben Tóth-Gábor ismét közel járt a gólszerzéshez, fejese ezúttal is centikkel kerülte el a kaput. A 74. percben Mocsi Attila lövését ütötte szögletre a kapus, de a sarokrúgás után Skribek Alen lövésénél már tehetetlen volt, a ZTE támadója a balösszekötő hela Avyéről tekert a kapu bal oldalába (0-2). A hazaiak megpróbáltak nagyobb erőket mozgósítani támadásban, de ezzel fellazult a védekezésük, és a 82. percben egy labdaszerzést követő gyors támadás végén Skribek Alen vezette a kapusra a labdát, majd lőtt a léc alá (0-3). A végeredményt a 91. percben Kiss Tamás állította be, Komáromi György bal oldali beadása után érkezett jó ütemben, és pörgetett a hálóba (0-4).

A magyar válogatott végig nagy fölényben játszott a mérkőzésen, és a második félidőben a helyzeteit is jó hatásfokkal használta ki, így magabiztos győzelemmel folytatta szereplését Eb-selejtező csoportjában. Októberben két hazai mérkőzés következik, a lengyel és a német válogatottat fogadjuk Szegeden.

Fodor Péter és Kovács Bence is válogatott kötelezettségeinek tett eleget az elmúlt napokban. Előbbi a magyar U19-es válogatott tagjaként a szabadkai Vilotics-tornán volt tagja a második helyen végzett Tímár Krisztián vezette gárdának, utóbbi pedig a szlovák U18-as nemzeti csapat tagjaként a Vaclav Jezek emléktornán lépett pályára, és szerzett szintén ezüstérmet.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek