hu en
2021. Szeptember 08. 23:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Fiola Attilával a kezdőben nyert a magyar válogatott

Az első félidőben már két góllal is vezettünk, a végén azonban Andorra szorossá tudta tenni a meccset.

A magyar válogatott hét nap alatt harmadik tétmérkőzését játszotta szerda este, ellenfelünk ezúttal Andorra volt, amely együttes a vb-selejtező csoportunkban az utolsó előtti helyen áll. A legutóbbi két mérkőzés nem sikerült jól, Angliától 4-0-ra kaptunk ki hazai pályán, Albániában pedig 1-0-ás vereséget szenvedtünk.

Nagy iramban kezdtük a találkozót, a 3. percben Schön beadását a hosszún érkező Botka 12 méterről lőtte centikkel kapu mellé. Bő öt perccel később Sallait rúgták térden a 16-oson belül, a jogosan megítélt 11-est Szalai higgadtan lőtte a kapu közepébe (1-0). A 19. percben megdupláztuk előnyünket, Sallai beadását Botka fejelte 7 méterről a vendégek kapujába (2-0). A 35. percig kellett várni az első andorrai lehetőségre, Cervós 25 méterről lőtt nem sokkal kapu fölé. 

A második félidő az elsőhöz hasonlóan nagy magyar helyzettel kezdődött, ezúttal Szoboszlai szögletét követően lőtt Szalai Attila kapu mellé. A 60. minutumban Salló került helyzetbe, de lövését védte az andorrai hálóőr. Az utolsó negyedórára Schön helyére beállt Nikolics, szinte ugyanebben a pillanatban pedig Lengyelországban megszerezte a vezetést Anglia, így pontszámban utolértük a lengyeleket, míg a csoport második helyén ekkor a 12 pontos Albánia állt, amely hazai pályán ütötte ki San Marinót ma este. 

A 82. percben történelmi gól szemtanúi lehettünk, Andorra ugyanis szépített, korábban pedig Magyarországon még sosem találtak be. Egy szélről érkező szabadrúgást követően Lang csúsztatta meg a labdát fejjel a kapunk előterében, amely a hosszún üresen érkező Lovera elé került, ő pedig a kapunkba vágta azt (2-1). 

Az utolsó percekben vérszemet kapott ugyan Andorra, de egyenlíteniük nem sikerült, így 6 forduló után 10 ponttal a 4. helyen állunk, míg a 2. helyen álló Albániának 12 pontja, a harmadik lengyeleknek pedig 11 pontjuk van, ők ugyanis a 93. percben kiegyenlítettek Anglia ellen. Legközelebb október 9-én Albániát látjuk vendégül a Puskás Arénában. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek