hu en
2021. Augusztus 15. 14:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Ismét az utolsó percben szerzett győztes gólt a Vidi II

A ZTE FC II után a Gárdonyt is legyőzte Szalai Tamás fiatal együttese. 

NB III Nyugati csoport, 2021-2022, Őszi szezon, 3. fordulóMeccs center 
1-0
(0-0)
Tóth Bence 89
MOL Fehérvár FC II:
Dulka -- Tóth, Dénes, Horváth, Dékei (Rónaszéki 60), Berekali, Urbán (Tóth Bence 46), Menyhárt (Babos Bence 60), Gulyás (Farkas 46), Tóth Tamás Vid, Papp

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő:
Steer -- Falusy, Földesi (Páll-Bohus 82), Wágner (Tóth 74), Tajti, Király (Cziklin 82), Koronczi, Balogh (Emperger 69), Mód, Gere (Kiss 74), Szabó
2021.08.15. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpályaJátékvezetők: Molnár RékaMolnár IstvánFrank Viktor

Második csapatunk szerdán Zalaegerszegen drámai véghajrában szerezte meg a 3 bajnoki pontot, vasárnap délelőtt pedig a Gárdony látogatott Székesfehérvárra. Szalai Tamás ezúttal nem számíthatott a ZTE FC II elleni gólszerzőkre, hiszen a két találatot jegyző Kojnok Zsolt szombat este a Gyirmót FC Győr elleni bajnokin debütált az élvonalban, Dinnyés Olivér pedig a kispadon foglalt helyet az NB I-es mérkőzésen. Ugyancsak kimaradt a keretből a ZTE FC II ellen sérülést szenvedő Vágó Gábor.

Rekkenő hőségben kezdődött a vasárnap délelőtti meccs, az első nagy ziccerre a 12. percig kellett várnunk, ekkor Horváth Barnabás ívelt remekül kapu elé, Tóth Attila közeli fejesét hatalmas bravúrral védte a vendégek kapusa, a kipattanót Tóth Tamás Vid tette ismét vissza kapura, ám a gárdonyi csapat hálóőre az ismétlést is védeni tudta. A 16. percben a korábbi Vidi-játékos, Király Bence iramodott meg a kapunk irányába, majd 15 méterről kapura lőtt, Dulka Zoltán nagyot védett. A 20. percben Menyhárt Zsombor lőtt kapura, majd tíz perccel később Horváth is megpróbálkozott egy távoli lövéssel, ám ezek már nem jelentettek komolyabb veszélyt ellenfelünk kapujára.

Az első játékrész végén Urbán Krisztián szenvedett sérülést, fiatal védőnk nem tudta folytatni a játékot, helyére Farkas Máté állt be. Rendkívül balszerencsésen folytatódott számunkra a találkozó, hiszen Farkas alig töltött 20 percet a pályán, amikor kapott egy rúgást a bokájára, így őt is le kellett cserélni. 

A 70. percben egy jobb oldali szögletet követően Papp Milán fejelt kapura, ismét Steer mutatott be egy nagy bravúrt. Egy perccel később megfogyatkoztak a vendégek, Falusy utolsó emberként rántotta le gólhelyzetben Tóth Tamás Videt, egyből villant a piros lap. Fiatal együttesünk az utolsó tíz percben nagy erőket mozgósított a győztes gól megszerzése érdekében, azonban úgy tűnt, a végig masszívan védekező gárdonyiak megszerzik az egyik pontot.

Hogy végül nem így történt, arról Tóth Bence gondoskodott, aki egy sarokrúgást követően 21 méterről bombázta a kapuba az eléje pattanó labdát, eldöntve ezzel a 3 bajnoki pont sorsát. A Vidi II négy nap alatt két fontos bajnokit nyert meg, folytatás jövő vasárnap a Mosonmagyaróvár otthonában. 

Szalai Tamás: "A mérkőzés egészét tekintve elmondhatom, hogy a 90 perc során felbillent a pálya, egy nagyon mélyen védekező együttes ellen futballoztunk. Nehezen törtük fel ezt a masszív védelmet, de így is voltak gólszerzési lehetőségeink mindkét játékrészben. A csapatom mentális erejét mutatja, hogy néhány nap alatt kétszer sikerült az utolsó percekben győztes gólt szereznünk. A csapaton azt éreztem a mai meccs után, hogy ez a győzelem egy plusz motiváció lehet a jövő heti, Mosonmagyaróvár elleni bajnokira. Örülök, hogy ismét bebizonyosodott az, ha 90 percen keresztül hiszel magadban és mindent megteszel a siker érdekében, akkor jönni fog az eredmény. Ennek a két győzelemnek köszönhetően még egységesebb lett az öltöző, ezen az úton kell tovább haladnunk. A héten sérülést szenvedő játékosaimnak mielőbbi felépülést kívánok."

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek