hu en
2021. Augusztus 12. 16:45  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Lamin Jallow Vidi-mezben folytatja pályafutását!

Kölcsönben, vételi opcióval érkezik a gambiai válogatott támadó.

A Vicenza és klubunk megállapodása alapján egyelőre kölcsönben, de vételi opcióval a MOL Fehérvár FC-ben folytatja a pályafutását Lamin Jallow.

A gambiai válogatott csatár 1995. december 18-án született hazája fővárosában, Banjulban, azonban rövid hazai karrier után már 2014-ben Veronába tette át székhelyét, ahol a Chievo játékosa lett. A kék-sárgáknál bemutatkozhatott a Seria A-ban is, majd az elmúlt négy és fél évet az olasz másodosztályban töltötte (sorrendben a Trapani, a Cesena, a Salernitana és a Vicenza együtteseiben játszott), összesen 128 bajnokin 28 gólt szerzett és kiosztott 12 gólpasszt is. A 2020/2021-es szezonban a Vicenza mezében 21 mérkőzésen 3 gólt és 2 asszisztot jegyzett, betalált a idény utolsó mérkőzésen is.

Lamin a gambiai válogatottban 2016-ban debütált, első fellépését további 13 követte, eddig egyszer volt eredményes - legutóbb idén márciusban lépett pályára, Kongó ellen.

"Lamint már korábban is figyelte a szakmai stáb, azonban miután a Vidihez kerültem, kicsit lelassult maga a folyamat, hiszen én is szerettem volna meggyőződni arról, hogy megvannak benne azok a kvalitások, amelyek hasznosak lehetnek a csapat számára. Úgy ítéljük meg, hogy sebességével, fizikai felépítésével mindenképpen sokat tud majd hozzátenni a támadójátékunkhoz, valamint növeli a vezetőedző variációs lehetőségeit is" - mondta új igazolásunkról sportigazgatónk, Sallói István.

"Örülök, hogy itt lehetek, tisztában vagyok vele, hogy egy nagy múltú csapathoz érkeztem, ami nagy célokkal vág neki a következő időszaknak és remélem, ennek én is tevékeny részese tudok lenni! Várom, hogy találkozhassak és ünnepelhessek a szurkolókkal a stadionban, úgy gondolom, a segítségükkel jó teljesítményre leszünk képesek. Csapattársam volt a Vicenzánál Davide Lanzafame, aki sokat mesélt a magyar bajnokságról, tudom, hogy jó csapatok alkotják a mezőnyt, nincsenek lefutott mérkőzések. A családom jövő héten érkezik Székesfehérvárra, itt szeretnénk berendezkedni a 3 éves lányommal, az 5 hónapos fiammal és a feleségemmel. Természetesen nagyon izgatottan várják ezt az új időszakot, akárcsak én" - nyilatkozta honlapunknak Lamin Jallow, aki a 30-as számú mezt viseli majd a Vidiben.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek