hu en
2021. Augusztus 06. 08:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Kenyeres Imre: "A nyáron több új utánpótlásedző is érkezett klubunkhoz"

Simek Péter utánpótlás szakmai igazgatóként dolgozik a jövőben, Disztl László pedig grassroots-kapcsolattartóként tért vissza a Vidibe. 

"Az MLSZ az utánpótlás átszervezése kapcsán a MOL Fehérvár FC-t a tehetségközpontok közé sorolta. Az országban 10 államilag támogatott akadémia működik, az MLSZ idén beindított Klubfejlesztési programja pedig 28 Tehetségközpontot jelölt ki Double Pass auditálás után. Különböző szakmai elvárásoknak kell megfelelnünk, ezek közül az egyik legfontosabb változás az volt, hogy mostantól az U6-U15-ös korosztályoknál főfoglalkozású edzőknek is kell dolgozniuk. Emiatt a nyáron több új utánpótlásedző is érkezett klubunkhoz. Az volt a koncepciónk, hogy a legfiatalabb korosztályokhoz olyan edzők kerüljenek, akik korábban már dolgoztak ilyen korú gyerekekkel."

Kenyeres Imre részletesen beszámolt az új kollégákról, akiket a jövőben külön-külön is felkeresünk, bemutatva munkájukat.

"Az új belépők korosztályonként: az U15-ös együttesünkhöz új edzői páros érkezett, a vezetőedző Balogh Zoltán lett, segítője pedig Tiber Krisztián. Az U14-es csapatunk szakmai munkájáért Palkovics István lesz a felelős, míg az U9-es együttesünk új edzője Gráczer Zoltán lett. Az U8-as korosztályunkat Tóth Vince, az U7-eseket Végvári Ádám, az U6-osokat pedig Jakab Attila fogja a jövőben edzeni. Női csapatainkhoz is érkeztek új edzők, az U19-es hölgyek vezetőedzője Kaszás Kornél lett, míg az U16-os lányokkal Krár Edina foglalkozik az új szezonban. Simek Péter utánpótlás szakmai igazgatóként dolgozik a jövőben, Disztl László pedig grassroots-kapcsolattartó lesz a Vidi utánpótlásában."

A személyi változások mellett további fejlesztések történtek az utánpótlásban.

"Két székesfehérvári általános iskolával kötöttünk szerződést, ennek értelmében a Tóvárosi Általános Iskola és a Vasvári Pál Általános Iskola azon tanulóinak, akik a Vidiben fociznak, délelőttönként edzéseket tartunk. Vagyis az utánpótlás-edzők, nem csak a délutáni edzések alkalmával foglalkoznak az utánpótlás-játékosainkkal, hanem délelőttönként is. Két székesfehérvári óvodával is hamarosan szerződést fogunk kötni, ahova rendszeresen járnak majd edzőink focis foglalkozásokat tartani. Fontos számunkra, hogy már fiatalon megszerettessük a székesfehérvári gyerekekkel a labdarúgást" - nyilatkozta honlapunknak utánpótlás sportigazgatónk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek