hu en
2021. Július 15. 17:15  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vereség Örményországban, búcsúztunk az Európa Konferencia Ligától

Az Ararat Yerevan 2-0-ra győzött a visszavágón és 3-1-es összesítéssel továbbjutott.

Csütörtökön, helyi idő szerint 17 órakor (magyar idő szerint 15 órakor) lépett pályára Gyumriban csapatunk az EKL első selejtezőkörének visszavágóján az FC Ararat Yerevan ellen. Az első mérkőzésen a MOL Aréna Sóstóban 1-1-es döntetlen született.

A hazai együttes kezdte aktívabban a mérkőzést, a 10. percben pedig sérülés miatt változtatnia kellett Szabics Imrének, hiszen Michael Lüftner sajnos nem tudta folytatni a játékot, helyére Musliu állt be. A 13. percben Houri tekert a tizenhatos sarkáról alig kapu mellé egy szabadrúgást. Néhány perccel később Alef ugratta ki szépen Funshot, támadónk csak centikkel maradt le a labdáról. 25 perce tartott a mérkőzés, amikor válogatott játékosunk, Nego Loic vette célba 18 méterről a hazai kaput, Ermakov nagy bravúrral mentett.

A 33. percben megszerezte a vezetést az örmény együttes: az első találkozón bombagólt szerző Pobulic ezúttal az Alef kezezése miatt megítélt szabadrúgásból lőtt védhetetlenül a jobb felsőbe mintegy 20 méterről (1-0). A 42. percben a gólszerző a 16-os előterében szabálytalankodott Hourival, Heister lapos szabadrúgását magabiztosan védte a hazaiak kapusa.

A szünetben Houri helyére Zivzivadze állt be, aki rögtön hatalmas helyzetbe került, Fiola remek beadását fejelte 5 méterről alig kapu mellé. Az 50. percben Petrjak szöglete után Stopira fejelt kapu fölé körülbelül 6 méterről. A hazai együttes nagyon masszívan védekezett és ha a játékosoknak lehetőségük adódott húzni az időt egy kicsit, meg is tették. 

A 60. percben ismét Petrjak szöglete után került gólhelyzetbe Zivzivadze, de ezúttal is célt tévesztett támadónk. Három perccel később Nego hozta játékba Petrjakot, aki egy csel után kapura lőtt az ötös sarkáról, az örmények kapusa óriásit védett ismét. 

A 71. percben a veszélyes hazai kontrákból kaptunk ízelítőt: a jereváni csapat játékosai labdát szereztek a saját 16-osukon belül, majd a bal szélen gyorsan végigvezetett támadás végén Muradyan lőtt 19 méterről a bal felső irányába, Kovácsik hatalmas bravúrral hárított. 

Bő tíz perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként pályára lépő Hakobyan lőtt 30 méterről alig a kapunk mellé. A 83. minutumban viszont mi jártunk nagyon közel a gólszerzéshez, Nego beadása után Stopira próbálkozott 6 méterről, Ermakov újra hárított. A 85. percben az Ararat kapusának kirúgását Silue szerezte meg a tizenhatosunknál, Stopira mellett megtolta a labdát, majd laposan a kapu jobb oldalába lőtt 13 méterről (2-0).

A 87. minutumban Kone került ziccerbe, Kovácsik bravúros kivetődéssel szerezte meg a labdát. A rendes játékidő utolsó percében ismét az elenfántcsontparti támadó került helyzetbe, 15 méterről azonban kapu mellé tekert. Az 5 perces hosszabbításban még Dárdai fejelt lesről egy érvénytelen gólt, az eredmény viszont már nem változott. 

Az örmény FC Ararat Yerevan 3-1-es összesítéssel jutott az EKL következő selejtezőkörébe.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek