hu en
2021. Július 01. 20:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Döntetlen az NK Osijek ellen

Budu Zivzivadze talált be a horvát ezüstérmesnek.

Óriási eső áztatta Muraszentmártont már órákkal az NK Osijek - MOL Fehérvár FC edzőmérkőzés előtt, ám mire Torghelle Sándor és a születésnapos Juhász Roland irányításával bemelegíteni indultak a mezőnyjátékosok, az égiek elzárták a csapokat és ideális futballidőben kezdődött a mérkőzés, a körülményekhez képest még a pálya talaját is igyekeztek helyreállítani a helyi pályamunkások.

Szabics Imre az eszékiek ellen a Kovácsik - Kojnok, Lüftner, Stopira, Funsho - Alef, Houri - Petrjak, Kovács I., Dárdai - Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat.

A találkozó jó iramú mezőnyjátékkal kezdődött, majd a negyedik percben, az első szögletünk után a tizenhatoson belül maradó Stopira fejelt kapura egy jobb oldali beadást, de az előző félévet Diósgyőrben töltő Malenica némi üggyel-bajjal hárított. A következő negyedórában néhány kisebb lehetőséget jegyezhettünk fel, például Funsho távoli lövését, vagy Dárdai beadását a bal oldalról, amely bár jó ívben szállt be, de sajnos nem érkezett rá senki. A 22. percben Kovács István passzát Dárdai lőtte kapura éles szögből, Malenica kapujából kitörve védett szögletre. Félóra játék után a korábbi Puskás Akadémia csatár, Mance került lövőhelyzetbe a kaputól 12 méterre, de a labda elakadt Stopirában és egy tócsában, majd egy perccel később a volt diósgyőri Grgic lőtt közelről Kovácsik kapuja mellé. Öt perccel az első játékrész vége előtt Petrjak beadására Dárdai érkezett a hosszún üresen, de néhány centivel lemaradt a labdáról.

A szünetben Szabics Imre és Nenad Bjelica sem változtatott, a második félidő pedig egy szép támadással és a végén egy Dárdai lövéssel kezdődött, ám középpályásunk nem talált kaput. Az 50. percben újabb ígéretes akció végén Funsho igyekezett Dárdaihoz centerezni, de egy becsúszó horvát hátvéd szögletre mentett. Az 52. percben megszerezte a vezetést az NK Osijek - egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Grzan centerezett középre, majd a tizenhatoson belül érkező Bockaj futtából, nagy erővel a hálóba vágta a labdát (1-0).

A gól után tíz perccel Zivzivadze fordult le szépen őrzőjéről, de 18 méteres lapos lövését hárítani tudta Malenica. Két perccel később ismét a horvát kapus volt munkában, először Dárdai távoli bombáját tenyerelt ki, majd Houri szögletét követően Stopira fejesét tolta szögletre bravúrral. A 65. percben már ő is tehetetlen volt, ekkor Houri újabb sarokrúgását Zivzivadze csúsztatta a gólvonal mögé az ötösről (1-1).

Az egyenlítő gólunknál már Tamás Olivér és Kovács Dániel is pályán voltak, akik Kovács Istvánt és Kovácsik Ádámot váltották. 

Negyedórával a mérkőzés vége előtt egy jobb oldali beadásra a csereként érkező Topcagic érkezett a röviden, de közelről Kovács kapuja mellé lőtt. A 82. percben Houri remek labdájával Funsho tört kapura, 12 méterről leadott lapos lövését bravúrral védte az eszéki cserekapus, Sajko, a kipattanót megint Funsho vállalta el, ezúttal fölé ment a labda. Öt perccel a lefújás előtt Houri kínálta meg 23 méterről a 17 esztendős hálóőrt, de Sajko ismét a helyén volt és szögletre mentett. A hajrában Kovács Dánielre volt szükség a gólvonalunk előtt, de Bohar erős próbálkozásánál helyén volt kapusunk.

A lefújás előtt más említésre méltó esemény már nem történt, így döntetlennel zártuk a felkészülést. Július 8-án, csütörtökön 20:00 órakor a MOL Aréna Sóstóban már tétmérkőzésen szurkolhattok a Vidinek az Ararat Yerevan ellen. Jegyinformációkat ide kattintva olvashattok.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek