hu en
2021. Június 24. 20:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Döntetlen az orosz élvonalbeli FK Rostov ellen

Ivan Petrjak és Dárdai Palkó góljaival zártuk az ausztriai edzőtábort.

Az ausztriai edzőtábor utolsó napján az orosz élvonal 2020/2021-es kiírásában kilencedik helyen végző FK Rostov ellen lépett pályára a MOL Fehérvár FC. Kezdőként a Kovácsik - Kojnok, Rus, Lüftner, Stopira - Funsho, Dárdai, Alef, Petrjak - Zivzivadze, Houri csapat futott ki a pályára Vidi-mezben.

Gyakorlatilag a kezdést követően megszereztük a vezetést, egy eladott labdára Ivan Petrjak csapott le a 16-oson belül, és Pesyakov kapujába lőtte a labdát (1-0). Az ötödik percben megdupláztuk előnyünket! Konjok és Lüftner játékát követően Funsho vette át jól utóbbi ívelését, egy csel után Zivzivadzéhez játszott, aki remekül készítette le a labdát Dárdainak, Palkó pedig kapásból laposan kilőtte a hosszú sarkot (2-0).

Két perccel később Kovácsik Ádám volt munkában, először egyedül, majd Stopira segítségével tisztázott egy orosz támadás után. Negyedóra játék után Zivzivadze 16 méteres kísérletét ütötte oldalra a rosztovi kapus. A 23. percben Funsho emelte be a labdát a középhátvédek közé, Petrjak pedig a kapus felett a hálóba tette azt, de az asszisztens - valószínűleg tévesen - lest jelzett. A 28. percben a svéd U21-es válogatott szélső, Almqvist cselezgetett a bal oldalon, majd Rus szabálytalankodott vele szemben. A büntetőt Mamaev nagy erővel lőtte a hálóba, Kovácsik érezte az irányt, de nem volt esélye hárítania. A 31. percben ismét Rus ellen fújtak egy tizenegyest, az elsőnél jogosan szólt a síp, de itt azért elég szigorúan adott büntetőt Alexander Harkam játékvezető. Utólag végül is mindegy volt, mert Mamaev ezúttal nem talált kaput - Kovácsik egyébként ezúttal is jó irányba vetődött. A játékrész vége előtt öt perccel Funsho adott kötényt a 16-os sarkánál védőjének, azonban lövése már nem sikerült ilyen jól és orosz kirúgás következett.

A szünetben a helyi műsorközlő osztrák mulatószenével szórakoztatotta a csapatokat, de leginkább saját magát, Szabics Imre Rus Adrián helyett Kovács Istvánt küldte pályára - természetesen nem középhátvédnek -, míg az oroszok edzője, Valeriy Karpin sort cserélt.

Három perce tartott a félidő, amikor Ivan Petrjak lopott el egy újabb labdát az ellenfél térfelén, ezúttal azonban nem tudott túljárni az orosz hálóőr eszén. Az 52. percben Houri szabadrúgását csúsztatta kapu mellé a jól emelkedő Alef. Az 54. percben egyenlített a Rostov - Ali Sowe tartotta meg jól a labdát a tizenhatosunkon belül, majd önzetlenül Kirill elé tálalt, aki a menteni igyekvő Funsho mellett a hálóba passzolt (2-2).

A 64. percben majdnem újra nálunk volt az előny, de előbb Petrjak lövésébe ért bele éppen annyira egy védő, hogy az ne a hálóba, hanem csak a kapufára vágódjon, majd Budu és Dárdai kísérletét is hatástalanították a hátvédek.

A 72. percben az időközben csereként beálló Kovács Dániel volt munkában, a 18 éves Sukhomlinov erős, bal felsőbe tartó lövését védte szépen. Négy perccel később Kalinin hibázott nagyot, ezúttal Budu szerzett labdát az ellenfél térfelén, de támadónk nem tudta kicselezni a kapust, majd beadása már nagyon mélyen találta meg Kovács Istvánt, akinek nullszögből nem volt esélye a gólszerzésre. A hajrára még Tóth Tamás, Bourard és Evandro is pályára lépett, az eredmény viszont már nem változott, Bourard még egy újabb orosz védelmi hiba után helyzetbe is került, de 17 méterről nem talált kaput, így 2-2-es döntetlennel zártuk az edzőtábort.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek