hu en
2021. Június 22. 00:30  -  Wéninger Ákos
Fiola Attila: "A gólom után legszívesebben az összes magyar embert átöleltem volna"

Válogatott játékosunk a portugálok és franciák elleni összecsapásról, a világbajnoknak lőtt góljáról, a magyar szurkolókról és a Németország elleni, szerdai mérkőzésről is beszélt honlapunknak. 

- Eltelt néhány nap azóta, hogy a válogatott a te gólodnak köszönhetően pontot szerzett a világbajnokkal szemben. Hogyan élted át a mérkőzést és milyen érzés volt bevenni a franciák kapuját?

Úgy vártuk a franciák elleni meccset, hogy pár nappal korábban hiába játszottunk 85 percen keresztül jól Portugália ellen, végül mégis 3-0-ás vereséget szenvedtünk, így nagyon csalódottak voltunk. Akkor az eredmény nem tükrözte hűen a mérkőzés összképét, véleményem szerint megérdemeltük volna legalább a döntetlent. Szerencsére sikerült túllépnünk azon a vereségen és Franciaország ellen ismét nagy szívvel futballoztunk. Tudtuk, hogy nálunk jóval erősebb csapat a francia, nem véletlenül ők a világbajnokok, azonban lelkesedéssel és szívvel sikerült elérnünk azt, hogy végig méltó ellenfelek voltunk. A magyar szurkolókról pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, már a portugálok ellen is szenzációs hangulatot varázsoltak a Puskás Arénába, de amit szombaton műveltek, az leírhatatlan. Biztos vagyok benne, hogy ők is kellettek ahhoz, hogy pontot szerezzünk a világbajnok ellen. Azt hiszem, aki akár játékosként, akár nézőként átélte ezt a 90 percet, az amíg él, nem felejti el. Életem egyik legszebb napja volt a múlt hét szombati, boldog vagyok, hogy tagja lehetek ennek a válogatottnak. A gólom után legszívesebben az összes magyar embert átöleltem volna.

- Juhász Roland azt nyilatkozta nekünk a találkozó után, hogy nagyon megérdemelted, hogy gólt szereztél az Eb-n, hiszen 5 évvel ezelőtt sokat elvett tőled az élet, de ezzel a találattal most törlesztett veled szemben valamennyit. Te hogy látod, tényleg visszakaptál valamit?

Először is köszönöm szépen Rolinak, hogy ezt mondta, sokat számít nekem. Ha azt nézem, hogy gólt szerezhettem tétmeccsen, hazai pályán, zsúfolt lelátók előtt az aktuális világbajnok ellen, akkor nyugodtan mondhatom, hogy igen, az élet most sok mindent visszaadott. Azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen 2016-ban, 26 esztendősen, ha lett volna egy jó Eb-m, akkor ki tudja, hogyan alakult volna a karrierem. Nyilván jó esélyem lett volna egy erős bajnokságba szerződni, ezt azonban már sosem tudjuk meg. Korábban rengeteget gondolkodtam azon, hogy mi lett volna, ha. Mára elfogadtam a sorsom, sokat köszönhetek a Vidinek, ahol sok szép siker részese lehettem az elmúlt években és remélem, még jó néhánynak részese lehetek fehérvári játékosként. Sajnos a 2016-os Eb után többször is sérülések nehezítették a dolgomat, voltak meccsek, amelyeket csak összeszorított fogakkal tudtam végigjátszani. 2019-ben megoperáltak Barcelonában, azóta mondhatom azt, hogy száz százalékos állapotban vagyok és fájdalommentesen tudok futballozni.

- Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt napokban több száz, de akár több ezer üzenetet kaptál ismerősöktől és ismeretlenektől egyaránt. Hogyan éled meg mindezt?

Való igaz, nagyon sokan gratuláltak a gólomhoz, és rengeteg újságíró keresett meg. Nem tudom elmondani, mennyire jó érzés, ugyanakkor 31 évesen helyén tudom kezelni a helyzetet. Ugyanaz a srác vagyok ma is, mint egy hónappal ezelőtt, semmi nem változott meg bennem amiatt, hogy gólt lőttem Franciaországnak. Ez egy óriási élmény, amire egész életemben emlékezni fogok, és azt is tudom, hogy több millió embernek szereztem örömet a gólommal, de ettől nem leszek más. Korábban is minden meccsre úgy mentem ki a pályára, hogy a maximumot nyújtom ott és ez a jövőben is így lesz.

- Szerda este Münchenbe utaztok, Németország ellen játsszátok az utolsó csoportmeccseteket. Mire számítasz azon a találkozón?

Természetesen tudjuk, hogy ezúttal sem mi vagyunk a meccs esélyesei, de úgy akarunk pályára lépni Münchenben, hogy a lefújást követően - legyen bármi is a végeredmény - ismét az egész ország büszke lehessen ránk, és minden magyar ember büszke lehessen arra, hogy magyar. Lehet, hogy lesznek hibáink a mérkőzés során, az is lehet, hogy újra gólt kapunk, de ezúttal is szívvel-lélekkel fogunk küzdeni az utolsó percig. Nagyon sajnálom, hogy nem Budapesten lesz ez a meccs, ugyanis az a hangulat, amit a 60 ezer magyar drukker a Puskás Arénába varázsolt Portugália és Franciaország ellen, az páratlan. De tudjuk jól, hogy nem leszünk egyedül szerda este sem, hiszen a tv-k előtt magyar emberek milliói fognak nekünk szurkolni.

CÍMKÉK
Fiola Attila
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek