hu en
2021. Június 20. 13:02  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vereség az FC Orenburg ellen

2-0-ra nyerte meg a vasárnapi edzőmérkőzést az orosz csapat. 

Némi túlzással írhatnánk, hogy díszlövések várták Eggendorfban az Orenburg és a Vidi csapatát, a valóság azonban mindössze annyi, hogy a Bécsújhely melletti településen éppen a futballpálya mellett van a lőtér, a helyi polgárok közül néhányan pedig agyaggalamb-lövészettel ütötték el az időt a vasárnap délelőtti hőségben.

Csapatunk ellenfele a második helyen végzett az orosz másodoszályban, de adminisztratív okok miatt nem jutottak fel az élvonalba. Szabics Imre a kék mezben játszó oroszok ellen a Gundel-Takács - Funsho, Rus, Lüftner, Konjok - Dárdai, Pinto, Alef, Kovács I. - Houri, Zivzivadze csapatot nevezte a kezdőbe. Valamivel több mint negyed óra telt el a mérkőzésből, amikor ellenfelünk kapusa, Goshev rosszul szabadított fel, a labda Ruben Pintóhoz került, portugál középpályásunk pedig kapásból kapura lőtt, de az egyszeres orosz U21-es válogatott hálóőr időben visszaért a gólvonal elé. A 21. percben ismét Goshevnek akadt munkája, Kojnok adta be élesen jobbról a labdát, de a lapos centerezésre jó ütemben vetődött ki a kapus.

Öt perccel később Funsho adott jó labdát Kovács Istvánnak, aki egy szép csel után a hálóba passzolt, ám a játékvezető már korábban lefújta az akciót les miatt. Öt perccel a félidő vége előtt az alapvonalon Budu Zivzivadze tört a kapu irányába, de az orosz hálóőr egy bátor vetődéssel felszedte a labdát, nem sokkal később pedig Kovács beadása volt kicsit magas Dárdainak, aki bár kapu felé tudott fejelni, a kísérlet nem okozott gondot Goshevnek. Az első orosz helyzetre a 44. percig kellett várni, ekkor Ilja Vorobev erős lövését tolta szögletre Gundel-Takács. Az első játékrészben több helyzetünk volt tehát, de gól nélkül zártak a csapatok.

A szünetben Gundel-Takács, Alef, Fuhsho, Zivzivadze az öltözőben maradtak, helyettük Dala Martin, Stopira, Szabó Levente és Marcel Heister folytatta - utóbbinak ez volt az első mérkőzése Vidi-mezben.

A második játékrész elején egy tizenhatoson belüli keveredés után lövéshez jutott ellenfelünk, amely után Kojnok kezéhez ért a labda, igaz, erről játékosunk nemigen tehetett. Az osztrák játékvezető mindenesetre büntetőt ítélt, amelyet Dimitri Vorobev magabiztosan értékesített is (0-1).

Három perccel később Rus vállalkozott távoli lövésre, de nem talált kaput. Hatvan perc játék után Kovács István és Ruben Pinto hagyta el a pályát, helyükre Evandro és Bourard szálltak be. Hatvanöt perce tartott a mérkőzés, amikor egy bal oldali támadást követően Bidlovskiyhez került a labda, aki sajnos remekül tekert 25 méterről a hosszú felsőbe (0-2).

A 74. percben Dárdait szerelte le az orosz cserekapust, Polataev gyanús körülmények között, de Alan Kijas játékvezető sípja néma maradt. Két perccel később Heister lapos lövése suhant el a bal oldali kapufa mellett. A hajrára fordulva Evandro szerzett harcosan labdát, Dárdaihoz játszott, akinek ígéretes lövésébe bele tudtak lépni az orosz védők. Ekkor már pályán volt Vágó Gábor, Kövesdi Péter, Dinnyés Olivér és Tóth Tamás Vid is, akik menet közben Michael Lüftnert, Kojnok Zsoltot, Rus Adriánt és Szabó Leventét váltották.

A felkészülési találkozó utolsó előtti érdemleges eseménye Houri szabadrúgása után volt, amelyre Stopira robbant, az orosz kapus azonban jól jött ki és magasra emelkedve lekapta a csapatkapitányi karszalagot viselő védőnk fejléről a labdát. Az utolsó percben még Dala mutatott be egy hatalmas bravúrt, Bidlovskyi közeli, léc alá tartó bombáját védte fiatal hálóőrünk.

A meccset az FC Orenburg nyerte meg 2-0-ra.

CÍMKÉK
2021-2022 Barátságos FC Orenburg - MOL Fehérvár FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek