hu en
2021. Június 15. 20:10  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vereséggel kezdte az Eb-t a magyar válogatott

A címvédő Portugália ellen a 85. percig tartotta magát a nemzeti csapat, de a végén három gólt kapott. Nem érdemeltünk vereséget. A Vidiből Fiola Attila és Nego Loic lépett pályára. 

A magyar válogatott - négy Vidi-játékossal a keretben - Portugália ellen kezdte meg Eb-szereplését kedden, 18.00-kor. A Puskás Arénában rendezett találkozó telt ház, közel 70000 néző előtt, óriási hangulatban kezdődött. Marco Rossi szövetségi kapitány a Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai - Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy, Schafer, Fiola - Sallai, Szalai kezdőnek szavazott bizalmat.

Az első helyzet az Eb-címvédő portugálok előtt adódott a 6. percben, Diogo Jota lövését védte szépen Gulácsi. 3 perccel később megint a Liverpool támadója próbálkozott, 12 méterről lőtt fölé. A vendégek birtokolták többet a labdát, nem nagyon sikerült a félpályánál tovább jutnunk, a 20. percben megint Gulácsinak volt dolga, nem is kicsi, Ronaldo lövését védte nagy bravúrral. A 27. percben Orbán fantasztikus mozdulattal szerelte Silvát a kapu előtt, így nem lett újabb helyzet. Félóra játék után Ronaldo fejelt mellé/fölé. A 37. percben láthattuk az első magyar helyzetet, Szalai fejelt Patricio kezébe egy szabadrúgás után. A 30-40. perc között kijöttünk a szorításból, de a félidő vége megint a portugáloké volt. A 41. percben a Jota került helyzetbe, Gulácsi védett, majd a 45. percben Ronaldo lőtt fölé 6 méterről, nagy helyzetben. Döntetlennel mentek pihenni a csapatok. 

A második játékrész megint portugál helyzettel kezdődött, Pepe fejesét védte Gulácsi Péter. Az 50. percben Szalai távolról lőtt, nem okozott gondot Rui Patriciónak. Nagy helyzet innentől egyik kapu előtt sem alakult ki jó ideig, majd a 68. percben újra Gulácsi mutatott be nagy bravúrt, Fernandes löketét ütötte ki. Szalai gyenge lövését jegyezhettük fel a 75. percben, ami jócskán elkerülte a kaput. 10 perccel a vége előtt a nem sokkal korábban beszálló Schön Szabolcs szerzett gólt egy szép csel után, de les miatt nem adta meg a játékvezető. Amíg ezen bánkódtunk, Portugália vezetést szerzett, Guerreiro lövése rendkívül balszerencsés módon pattant Orbán lábáról a jobb alsóba (0-1). Két perc múlva Orbánt látta szabálytalannak a játékvezető a tizenhatoson belül, a büntetőt Ronaldo lőtte a bal alsóba (0-2). A mérkőzés gyakorlatilag eldőlt, de a rádaás perceiben újabb gólt szereztek a vendégek, megint Ronaldo volt eredményes, ezúttal egy szép cselsorozat után az ötösről (0-3).

A magyar válogatott vereséggel kezdte az Eb-t, legközelebb Franciaország ellen lépünk pályára szombaton, 15.00-kor a Puskás Arénában. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek