hu en
2021. Június 06. 17:15  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Alef góljával 1-0-ra nyertünk Ercsiben

Jó hangulatú, sok helyzetet hozó edzőmeccset játszottunk. 

Vasárnap délután nagyszerű időben, telt ház előtt látta vendégül a Megye I-es bajnokság bronzérmes együttese, az Ercsi Kinizsi SE a Vidit felkészülési mérkőzésen. Csapatunkban sok fiatal játékos kapott bizonyítási lehetőséget Szabics Imre vezetőedzőtől, aki az első félidőben a Gundel-Takács - Kojnok, Vágó, Horváth, Gulyás - Papp, Kovács I., Pinto, Petrjak - Kovács B., Dala kezdőt küldte a pályára. NB III-as együttesünk fiatal kapusa, Dala Martin csatárként szerepelt az első játékrészben, és csapatunk egyik legveszélyesebb játékosa volt.

A 10. percben Papp Marcell közeli lövését védte bravúrral a hazaiak kapusa, majd egy perccel később Gundel-Takács ért a 16-oson kívül kézzel a labdához, a 17 méteres szabadrúgást Klausz lőtte alig kapu mellé. A 12. minutumban egy szélről érkező beadást Dala Martin fejelt kapura, Andrejev nagyot védett. Félóra telt el a meccsből, amikor a hazaiak támadója, Jerzsabek került helyzetbe, 9 méterről azonban kapu fölé lőtt. A túloldalon Papp lapos lövését védte magabiztosan a kapus, majd a 35. percben Kovács István gyönyörű cselekkel tört be a jobb szélről, Dalát hozta helyzetbe, 5 méteres lövését a gólvonal elől ütötte ki Andrejev.

Két perccel a szünet előtt ismét Dala veszélyeztetett, ezúttal 18 méterről lőtt alig kapu fölé. Szünetben 0-0-ás eredménnyel vonultak az öltözőbe a csapatok. 

A második félidőben csapatunk a Dala - Kövesdi, Dinnyés, Alef, Horváth B. - Dárdai, Houri, Evandro, Bourard - Kovács D., Tóth T. felállásban játszott, és a 49. percben Evandro távoli bombája a felső lécen csattant, majd Tóth Tamás Vid közeli ziccere akadt el a hazai csapat kapusában. Az 55. minutumban a csatárként szereplő Kovács Dániel találta telibe 7 méterről a bal kapufát. Ebben a játékrészben is több szép megoldást láthatott a lelkes publikum, a nézők pedig rendre tapssal jutalmazták ezeket a megmozdulásokat. A 80. percben az Ercsi cserekapusa, Hodula kapott nagy tapsot, óriási bravúrral védte ugyanis Evandro közeli fejesét. 

A 89. percben egy gyors hazai kontra végén Dalának kellett nagyot védenie, egy 12 méteres életerős lövést tornázott ki fiatal kapusunk a léc alól. Ezzel azonban még nem volt vége, a túloldalon Bourard ívelt kapu elé egy szabadrúgást, Dinnyés közeli fejesét védte hatalmas bravúrral Hodula. A szögletet követően Evandro még a felső lécet találta telibe, a kipattanót Alef közelről a kapuba fejelte (0-1). A középkezdésre már nem is maradt idő, csapatunk 1-0-ra győzött Ercsiben.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek